NAPREDNJACI I SOCIJALISTI IMAJU VEĆINU: Završeni lokalni izbori u glavnom gradu, koji su ponovljeni na dva biračka mesta

Milica Stanojković - Ljiljana BEGENIŠIĆ

22. 04. 2022. u 17:45

RASPORED mandata u Skupštini Grada Beograda ostao je isti i posle ponovljenih izbora na dva biračka mesta, na Zvezdari i u Rakovici. Lista oko naprednjaka ima 48 odborničkih mesta, "Ujedinjeni za pobedu Beograda" - 26, koaliciji "Moramo" pripada 13, socijalisti su na osam odborničkih mesta, NADA je osvojila sedam, dok su i Dveri i Zavetnici zauzeli po četiri mesta u lokalnom parlamentu.

НАПРЕДЊАЦИ И СОЦИЈАЛИСТИ ИМАЈУ ВЕЋИНУ: Завршени локални избори у главном граду, који су поновљени на два бирачка места

Foto Z. Jovanović

- Ovi izbori nisu promenili raspored mandata, jer je reč o malom broju biračkih mesta, kao i upisanih i izašlih birača - potvrdio je, za "Novosti", Zoran Lukić, predsednik Gradske izborne komisije.

Inače, ovaj raspored odborničkih mandata znači da većinu za formiranje gradske vlasti imaju stari partneri - socijalisti i naprednjaci sa 56 od ukupno 110 mesta u gradskoj skupštini.

- Naprednjaci će formirati vlast u Beogradu i odlučivaće ko će biti gradonačelnik - poručio je predsednik IO SNS Darko Glišić.

A zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić smatra da je opozicija doživela debakl zbog ponašanja nakon izbora, kada se videlo da opozicione stranke nemaju nikakav program, i da su se ujedinili samo oko fotelja i funkcija.

- SNS je apsolutni pobednik u Beogradu sa 38 odsto glasova što je 17 odsto više od sledeće liste u gradu, na parlamentarnim izborima osvojila je tri puta više od naredne liste, a na predsedničkim četiri puta više - poručio je Vesić. - Ujedinili su se i levi i desni, oni koji misle da treba da budemo deo Rusije sa onima koji tvrde da je srpski narod počinio genocid u Srebrenici. Odjednom im nije bila važna nikakva ideologija, već da se skupe i vide ko će koje preduzeće da dobije. To je jedina njihova politika i to su građani kaznili.

Novosti

Vesić je dodao da je predsednik Vučić posle izbora vodio odgovornu politiku i razgovarao sa svima koji su relevantni na političkoj sceni i da je time pokazao veliku ozbiljnost i mudrost za razliku od opozicije.

- Izborni rezultati su dokaz velikog poverenja naroda u politiku Aleksandra Vučića, pogotovo što smo na izborima bili sami protiv svih - istakao je Vesić. - Ono što smo mi kao stranka ponudili bilo je nastavak reformi, bolji životni standard i ono što je trenutno najvažnije mir i stabilnost.

SNS BI PRIHVATIO NOVO GLASANjE

GORAN Vesić je podsetio da je Vučić već najavio da će, ako opozicija bude to tražila, predložiti stranci da se izbori ponove:

- Ako predsednik Vučić uputi takav predlog Glavnom odboru SNS, siguran sam da će stranka njegov predlog da prihvati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!