CIRKUS: Šta je sa pandemijom?

Goran Čvorović

01. 09. 2022. u 08:00

IMA li ili nema pandemije? Teniser koji trenutno nije prvi na svetu samo zato što se nije vakcinisao, nije imao pravo da nastupi na Ju-Es openu.

ЦИРКУС: Шта је са пандемијом?

Novosti

Dakle, ima pandemije. Đaci će ovih dana krenuti u škole širom Evrope, bez maski, testova i bilo kakvih drugih restrikcija. Znači, pandemije nema. Starije od 60 godina ubeđuju da prime četvrtu dozu.

To je potvrda da pandemija, ipak, još postoji.

Niko više ne drži distancu, ne misli o kovidu, niti je obavezan da nosi masku u zatvorenom prostoru. Nema, dakle, te pandemije. Mediji svakodnevno i dalje redovno iznose podatke o broju novozaraženih i preminulih. Ima pandemije, znači. Masovna okupljanja, slavlja i ljubljenja vratili su se na velika vrata. Dakle, nema je. Bolesnici se i dalje svakodnevno kače na respiratore. Biće da je ima. Kovid-pasoši su izumrli, svet se vraća u normalu. Kanda je nema.

Ima li je, onda, ili je nema? Moraće Svetska zdravstvena organizacija konačno da se izjasni po tom pitanju. Malo trudna žena ne postoji. Pa tako ni pandemija. Prebaciti svu odgovornost na pleća običnih ljudi dovodi do burlesknih, ali i teških situacija.

Živeći pod istim krovom, muž u društvu neće da se čuva, žena hoće, dok punoletni unuci generacijski ne razumeju strah baba i deda. Pa posle svega plaše narod postkovid sindromom i posledicama koje mogu da traju godinama... Kao da virus može da razluči dnevnu od spavaće sobe. Jedan se u Americi razveo jer je žena triput zaredom donela koronu u kuću.

Ili ima pandemije ili je nema. Ili se svi štitimo i imamo obavezu da štitimo druge, ili igramo tenis kao pre. Neka SZO preseče. A najbolje bi bilo da konačno odluči da prekine ovaj cirkus i da svi ponovo počnemo da živimo normalno. Bar što se kovida tiče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave