LESKOVČANKE ZA “NOVOSTI”: Građanke koje su se prve pregledale-"Hvala predsedniku Vučiću na digitalnom mamografu u Leskovcu" (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 21:25

LESKOVČANKE koje su se danas prve pregledale na novom mamografu u OB Leskovac zahvalile su se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

ЛЕСКОВЧАНКЕ ЗА “НОВОСТИ”: Грађанке које су се прве прегледале-Хвала председнику Вучићу на дигиталном мамографу у Лесковцу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Građanke Leskovca su se zahvalile predsedniku Srbije koji je omogućio da bolnica dobije mamograf u ovom gradu i apelovale su na prevenciju. Istakle su da je vrlo važno što je Leskovac dobio ovakav aparat zahvaljujući kom žene neće morati da idu u druge gradove da se pregledaju.

- Danas nisam radila, danas prvi put pozvana sam iz preventivnog centra i odradila. Hvala rukovodstvu bolnice i predsedniku Aleksandru Vučiću što je omogućio da i naša leskovačka bolnica ima mamograf. Apelujem na sve žene da se jave, da urade mamografiju zbog ranog otkrivanja karcinoma dojke. Meni je nalaz dobar - rekla je Leskovčanka, dok je njena sugrađanka dodala: - Danas sam prvi put imala priliku da uradim mamografiju preko preventivnog centra sam pozvana i Leskovac koji je danas prvi put dobio najnoviji apart mamograf omogućio je da se od danas sve žene pregledaju na mamogradfiji. To je jako bitan pregled, najvažniji za ranu dijagnostiku karcinoma dojke i ujedno apelujem na sve žene da odrade taj pregled. zahvaljujem se rukovodstvu bolnice i predsedniku koji je omogućio da i leskovac bude grad koji ima takvu jednu dijagnostičku metodu.

Podsetimo, i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić obišla je danas Opštu bolnicu u Leskovcu, u kojoj je počeo sa radom najsavremeniji, digitalni mamograf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave