IGRAĆE SE NA MALO POENA: Ove NBA ekipe imaju odlične odbrane

V.M.

22. 03. 2024. u 11:17

VEČERAS ćemo u najjačoj ligi gledati obračun između dve sjajne defanzivne ekipe sveta kada Timbervulvsi budu dočekali Kavalirse (1:00).

ИГРАЋЕ СЕ НА МАЛО ПОЕНА: Ове НБА екипе имају одличне одбране

FOTO: Tanjug/AP

Minesota je ove sezone napravila veliki iskorak, igra odlično i u završnici sezone će se boriti za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji. Njega trenutno drži Oklahoma sa skorom 48-20, a Timberulvsi su trenutno treći sa 47 pobeda i 22 poraza, dok je između njih Denver (49:21) i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljivih poslednjih mesec dana regularne sezone.

Iako su već neko vreme bez jednog od svojih najboljih igrača, Karla Entonija Taunsa, to nije sprečilo domaćina da ostane u samom vrhu, a najzaslužniji za to je sjajni Entoni Edvards.

Bivši student Džordžije igra fenomenalno, postiže skoro 27 poena po meču, a uz njih deli pet asistencija i hvata isto toliko skokova po meču.

Takođe, kao i tokom čitave kampanje odbrana igra na izuzetno visokom nivou, pogotovo kada je na terenu trostruki najbolji defanzivac lige Rudi Gober, koji je večeras pod znakom pitanja.

Minesota je po defanzivnom rejtingu prva u NBA, ali odličnu odbranu igraju i gosti koji imaju četvrtu najbolju odbranu lige.

Kavalirsi u svom sastavu takođe imaju izvrsne defanzivce, a tu se pre svega misli na tandem pod košem, Džeret Alen - Evan Mobli.

Kao i Minesota, Klivlend igra veoma dobro i sa skorom 43-26 zauzima treće mesto na Istoku.

Ono što će im biti veliki minus večeras je neigranje nekoliko startera, sigurno neće biti Moblija i Strusa, dok je pod znakom pitanja najbolji igrač tima Donovan Mičel.

Što se tiče formi ekipa, identične su i na posledinjh pet utakmica večerašnji rivali su ostvarili po tri trijumfa uz dva poraza.

Minesota i Klivlend su se sastali početkom marta i tada su posle produžetaka slavili Kavalirsi sa 113:104 (97:97).

NAŠ TIP: -214,5 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024