SRBIJA POD IMPERATIVOM POBEDE: ''Orlići'' moraju slaviti kako bi zadržali šanse za plasman na Euro

V.M.

22. 03. 2024. u 07:45

REPREZENTACIJA Srbije za igrače do 21 godine će gostovati Luksemburgu (19.30) u meču na kojem mora da slavi ukoliko želi da zadrži šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se igra u Slovačkoj iduće godine.

СРБИЈА ПОД ИМПЕРАТИВОМ ПОБЕДЕ: Орлићи морају славити како би задржали шансе за пласман на Еуро

Foto: Profimedia

Naša reprezentacija je dosta slabo započela kvalifikacije, a posebno se ističe istorijski poraz od Engleske (1:9), međutim, šansa i dalje postoji da se ''orlići'' plasiraju na Euro, a trijumfi nad Luksemburgom i Severnom Irskom sa kojom igraju za par dana nameću se kao imperativ za četu Ljubinka Drulovića.

Srbija je na pet odigranih utakmica sakupila devet bodova, upisala je tri pobede i dva poraza, što joj je trenutno dovoljno za treću poziciju u grupi ''F''. Prvo mesto drži perfektna Ukrajina sa 15 poena, dok su Englezi drugi sa 12, a kako samo prvoplasirani tim ide direktno na Euro, kao i tri najbolja drugoplasirana tima jasno je koliko je težak zadatak pred našim momcima.

Zbog povreda nekolicine igrača poput Vladimira Lučića, Drulović je morao da pravi određene promene u sastavu, a kao najzvučniji novajlija ističe se Vanja Vlahović. Bivši talentovani napadač Partizana dominira u italijanskoj razvojnoj ligi za mlade igrače, postigao je 18 golova na 19 mečeva za podmladak Atalante i trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje za ''orliće''.

Sa druge strane, Luksemburg je u veoma lošoj situaciji i nakon šest odigranih utakmica evidentno je da ne poseduje kvalitet da se takmiči sa ostalim timovima u grupi.

Iako je kvalifikacije otvorio pobedom nad Azerbejdžanom, euforija je brzo nestala jer su ''crveni lavići'' doživeli pet uzastopnih poraza i postigli samo dva gola na tim utakmicama.

Jedan od tih poraza nanela im je Srbija kada su se ovi timovi sastali krajem novembra prošle godine. Meč je odigran u Staroj Pazovi, a ''orlići'' su slavili golovima Ratkova i Lučića.

Očekujemo da ćemo sličan meč gledati i danas, dvojka je fiks.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)