ČUDO OD DETETA NA KORAK OD ISTORIJE: Hoće li postati najmlađi svetski šampion ikada ili će trofej otići u ruke najboljeg igrača sveta?

V.M.

03. 01. 2024. u 12:08

SVETSKO prvenstvo u pikadu nije razočaralo ni ove godine i u finalu ćemo gledati obračun dva igrača koja su najviše prikazala u dosadašnjem toku turnira, Luka Litlera i Luka Hamfrisa (21.15).

ЧУДО ОД ДЕТЕТА НА КОРАК ОД ИСТОРИЈЕ: Хоће ли постати најмлађи светски шампион икада или ће трофеј отићи у руке најбољег играча света?

Foto Profimedia

Šesnaestogodišnji Litler igra kao u transu tokom čitavog Svetskog prvenstva i ima priliku da ispiše istoriju pikada na večerašnjem duelu. Prvo može postati najmlađi šampion ikada, rekord koji trenutno drži Majl van Gerven kojem je to pošlo za rukom sa 24 godine, a takođe može postati prvi nenosilac (pre početka bio 162. na svetu) koji je osvojio najvredniju titulu na turu.

Mladi Englez puca od samopouzdanja, a to smo videli i na njegovom putu do finala. Redom je bio bolji od Kista, Gildinga, Kembela, Rejmonda van Barnevelda, Dolana i Krosa.

Dovoljno o njegovoj dominaciji govori činjenica da je prvi put na čitavom turniru gubio protiv Krosa koji je poveo sa 1-0, ali mladi Englez je nakon toga preuzeo inicijativu i ubedljivo slavio sa 6:2.

Ipak, u finalu će imati najteži test do sada jer će mu protivnik biti najbolji igrač na svetu ove godine, fenomenalni Luk Hamfris koji je u polufinalu odigrao najbolji meč na turniru, u proseku je beležio preko 108 poena i počistio je Vilijamsa sa 6:0.

''Kul hend Luk'' igra najbolju sezonu u svojoj karijeri, na Svetsko prvenstvo je došao kao jedan od glavnih favorita, jer je pre njega osvojio čak tri velike titule u 2023. godini.

Pored Vilijamsa, na putu do finala je savladao Evansa, Pietrečka, Kalena i Čisnala.

Najviše problema imao je u osmini finala protiv Kalena kojeg je savladao sa 4:3, a posebno je napeto bilo u poslednjem setu koji je pobedio sa 6:5, ali kako to često biva sa velikim igračima, nakon toga je uhvatio zalet i sa razlogom ima ulogu blagog favorita na ovom meču.

Dosta toga će večeras zavisiti od početka meča, pogotovo ako Hamfris povede sa par setova razlike pošto se Litler nije suočavao sa takvim pritiskom do sada na turniru.

Meč se igra u sedam dobijenih setova, a mi verujemo da će do pobede doći novopočeni svetski broj jedan.

NAŠ TIP: Litler - Hamfris 2 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi