TIP IZ TOKIJA: Kroz pakao do Pariza

V.M.

29. 09. 2023. u 15:30

ODBOJKAŠI Srbije započinju kvalifikacini turnir za Olimpijske igre u Parizu iduće godine.

ТИП ИЗ ТОКИЈА: Кроз пакао до Париза

FOTO: CEV

Odbojkašice su uspele da obezbede plasman na OI 2024. u Parizu na kvalifikacionom turniru u Kini, a njihovim stopama pokušaće da odu odbojkaši, preko takmičenja u Tokiju od 30. septembra do 8. oktobra. Međutim, „orlovi“ imaju izuzetno tešku grupu, u kojoj će im rivali biti Turska, Tunis, Egipat, Finska, Japan, SAD i Slovenija, a samo dve selekcije obezbediće vizu za ''grad svetlosti'' naredne godine.

Početni susreti protiv Turske, Tunisa, Egipta i Finske, trebalo bi da budu samo lagano zagrevanje za ''plavu četu''. Takođe, naši momci bi morali da budu što ubedljiviji, da pokušaju da sve rivale dobiju 3:0 ili 3:1 kako bi dobili maksimalan broj bodova. Pogotovo što će se najverovatnije sudbina rešavati u poslednja tri susreta protiv domaćina Japana, Amerike i Slovenije.

Japan je tim u povoju, ove sezone došao je do prve medalje u Ligi nacija sa samo tri poraza u 15 susreta. Isto tako, pre samo mesec dana dominantno je slavio u šampionatu Azije, sa tek jednim izgubljenim setom. SAD su takođe neprikosnovene na kontinentu, osvajači su medalje u ovogodišnjoj Ligi nacija (srebro). Poslednji rival, Slovenija, sjajno je igrala na nedavno završenom EP gde je dogurala do bronzane medalje.

Raspored

SUBOTA, 6.00: 

SRBIJA  – TURSKA  ( TAČAN BROJ SETOVA: 4)

1. oktobar

Srbija – Tunis (6.00)

3. oktobar

Srbija – Egipat (6.00)

4. oktobar

Srbija – Finska (6.00)

6. oktobar

Srbija – Japan (12.25)

7. oktobar

Srbija – SAD (9.00)

8. oktobar

Srbija – Slovenija (9.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)