ARSENAL DRMA OZBILJNA KRIZA: Da li će dva teška poraza psihološki ''slomiti'' ''tobdžije'' i izbaciti ih iz borbe za osvajnje Premijer lige?

V.M.

20. 04. 2024. u 07:30

NAKON poraza u prvenstvu i Ligi šampiona izabranici Mikela Artete će pokušati da se vrate na pobedničku stazu protiv Vulverhemptona na ''Molinjuu'' (20:30).

АРСЕНАЛ ДРМА ОЗБИЉНА КРИЗА: Да ли ће два тешка пораза психолошки сломити тобџије и избацити их из борбе за освајње Премијер лиге?

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je tokom čitave sezone izgledao sjajni i dominirao na terenu, Arsenal je u poslednjih sedam dana ''prosuo'' sve ono što je gradio tokom čitave kampanje.

Prvo je pred svojim navijačima porazom od Aston vile (0:2) izgubio poziciju lidera na tabeli Premijer lige i sada zaostaje dva boda za vodećim Sitijem, a nakon toga je eliminisan i iz Lige šampiona od strane Bajerna.

Posle 2:2 u Londonu, sredinom nedelje se igrao revanš u Minhenu koji je bolji započeo Arsenal, ali kako je utakmica proticala sve je manje stvarao šanse, a pobedonosni pogodak na meču postigao je Kimih sredinom drugog poluvremena (1:0).

Na taj način, ''tobdžije'' su doživele dva veoma teška poraza, a o tome najbolje svedoči izjava Mikela Artete koji je posle poraza od Bajerna izjavio da je čitava svlačionica ''zgrožena'' i da ne može pronaći reči kojima bi podigao ekipu.

Ipak, najavio je veliku borbu protiv Vulvsa na današnjoj utakmici, a preko potrebno samopouzdanje njegovim izabranicima daje činjenica da su ubedljivo najbolja gostujuća ekipa u Premijer ligi.

Na 16 utakmica sakupili su impresivna 33 boda, a uz to su postigli čak 37 pogodaka i primili samo 11.

Takođe vredi napomenuti da se trenutno nalaze u seriji od pet vezanih gostujućih ligaških utakmica u kojima nisu primili nijedan gol, što je rekord slavnog kluba iz severnog Londona.

Sa druge strane, Vulverhempton završnicu sezone dočekuje na sredini tabele, predaleko od mesta koja vode u Evropu i sa čak +18 u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte, tako da nema za šta da se bori sem za ponos u poslednjih sedam mečeva.

Očigledno je da su se izabranici Martina O'Nila opustili u poslednje vreme, jer ne znaju za pobedu više od mesec dana, tačnije od devetog marta kada su savladali Fulam (2:1).

Nakon te utakmice vezali su četiri meča bez trijumfa i na njima su odigrali dva remija uz isto toliko poraza.

Ono što brine pred dolazak raspucanog Arsenala je činjenica da su ''vukovi'' primili pet golova na poslednje dve utakmice pred svojim navijačima, tri od Koventrija u FA kupu i dva od Vest hema u prvesntvu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Dosona, Belegardea i Neta, dok će kod gostiju meč tradicionalno propustiti Timber koji je povređen tokom čitave sezone.

Ono što je zanimljivo je to da današnji rivali nikad nisu odigrali nerešeno na ''Molinjuu'', sastali su se deset puta na ovom stadionu i Arsenal je slavio osam puta uz dva trijumfa Vulverhemptona.

Iako su ''tobdžije'' veliki favoriti, pitanje je u kakvom se psihološkom stanju nalazi ekipa i mislimo da je najsigurnije na ovom meču odigrati gol-gol, mada bi za hrabrije dodali i dvojku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)