Bavarci bauk za "milionere": Danas (18.30) čuveni "Kalsiker" na "Alijanc areni"

S. R.

30. 03. 2024. u 08:00

Najveći derbi nemačkog fudbala ovoga puta neće imati značaj direktne borbe za šampionski pehar. To ne znači da neće biti vatre i žara kada se u subotu (18.30) na „Alijanc areni“ budu sastali Bajern Minhen i Borusija Dortmund u 110. izdanju „Klasikera“.

Баварци баук за милионере: Данас (18.30) чувени Калсикер на Алијанц арени

FOTO: Tanjug/AP

Bavarci itekako znaju kako se igra protiv najvećeg rivala. To pokazuje i statistika koja kaže da su pobedili na deset od poslednjih 11 međusobnih duela. „Milioneri“ su u tom razdoblju tek jednom uspeli da igraju nerešno sa ljutim rivalom. To je bilo u prvom delu sezone 2022/2023, kada su kod kuće golom Modesta u 95. minutu iščupali remi (2:2). Bajern je strah i trepet za žuto-crne, poslednji trijumf Borusije dogodio se u okršaju Superkupa 2019. kada je najveći rival potučen sa 2:0.

Ponavljanje sličnog ishoda teško je zamisliti. Reprezentativna pauza verovatno je malo usporila četu odlazećeg trenera Tomasa Tuhela, koji su na prethodna dva susreta ubeležili ubedljive trijumfe (Darmštat 5:2, Majinc 8:1). Najveća briga domaćina je zdravstveno stanje najboljeg strelca lige Harija Kejna. Englez se intezivno oporavljao od povrede zgloba, a ukoliko nastupi, to će biti dodatna glavobolja za štopere i golmana Dortmunda kako da zaustave strelca čak 31 golova u dosadašnjem delu prvenstva.

Bajern mora da bude perfektan do kraja šampionata i nada se kiksu Leverkuzena obzirom da ima deset poena zaostatka, a moraće dobro da se pripazi u ovom susretu jer su puleni Edina Terzića u uzletu i imaju četiri pobede u nizu. Sampoudanje će im i te kako trebati da ubeleže pozitivan rezultat jer na „Alijanc areni“ u okviru Bundeslige nemaju pobedu već deset godina. Još davne 2014. godine Dormtund je odneo ceo plen kada je slavio sa 3:0. Takođe, gostima će svaki bod biti od velikog značaja zato što vodi grčevitu bitku za četvrtu poziciju i Ligu šampiona.

Spec.

Na sedam od poslednjih osam susreta u Minhenu, Bajern je u mrežu Borusije „spakovao“ najmanje tri gola.

Subota (18.30)

Bajern – Borusija D.

1 X 2

1.48 4.60 6.25

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)