"AZURI" SE PROVUKLI PROTIV VENECUELE: Ekvador je još teži ispit za četu Lučana Spaletija

O. M.

24. 03. 2024. u 11:44

ITALIJA i Ekvador sastaju se u prijateljskoj utakmici ove večeri od 21 čas, na "RB Aerni" u Njujorku.

АЗУРИ СЕ ПРОВУКЛИ ПРОТИВ ВЕНЕЦУЕЛЕ: Еквадор је још тежи испит за чету Лучана Спалетија

FOTO: EPA

Utakmica je rana provera ovih dveju reprezentacije pred letošnje konktinentalne šampionate. "Azuri" će ovog juna i jula u Nemačkoj braniti titulu šampiona Evrope, osvojenu pre četiri godine na Vembliju, dok će Ekvador učestvovati na još jednom specijalnom izdanju Kopa Amerike, na kome će pored deset južnoameričkih selekcija učestvovati i šest najboljih iz Lige nacija Konakakaf zone, a sve to održaće se baš na tlu SAD.

A malo je nedostajalo da Italija propusti Evro i ostane bez šansi da brani titulu. Posle izostanka sa dva poslednja Mundijala to bi bila prava katastrofa za jednu od najtrofejnjih svetskih reprezentacija. "Azuri" su se našli u teškoj kvalifikacionoj grupi sa Engleskom, Ukrajinom, Makedonijom i Maltom, a kiks protiv Makedonije je umalo koštao plasmana na završni turnir. Za goli život borili su se izabranici Lučana Spaletija u Hamburgu gde im je bio neophodan bod protiv nominalnog domaćina Ukrajine i u tome su nekako uspeli.

Nije sreća poslužila "azure" ni na žrebu za zavbršni turnir gde će koplja ukrstiti sa Španijom i Hrvatskom, uz neugodnu Albaniju.

Italijani su prvi prijateljski meč u okviru ove mini-turneje u SAD odigrali protiv selekcije Venecuele, gde su teže nego što se očekivalo ostvarili trijumf od 2:1. Uz to, igrač Venecuele Rondon je na samom početku meča promašio penal pri rezultatu 0:0, a pitanje je u kom pravcu bi meč išao da su „žuto-plavi” rano stekli prednost.

Ekvador je takmičenje na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kataru završio u grupnoj fazi, pokupivši simpatije svih ljubitelja fudbala, posebno prikazanom igrom u duelu sa Holandijom. Nažalost, poraz od Senegala koštao ih je plasmana u osminu finala.

Nedugo zatim ova selekcija je započela novi kvalifikacioni ciklus za narednu smotru najboljih svetskih timova i posle šest mečeva zauzima peto mesto sa tri trijumfa (Bolivija 2:1, Čile 1:0 i Urugvaj 2:1) uz dva remija sa Kolumbijom i Venecuelom i poraz od aktuelnog svetskog šampiona Argentine. Ekvadorci su u kombinovanom sastavu ostvarili pobedu u prvoj prijateljskoj utakmici na tlu SAD, protiv selekcije Gvatemale.

NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)