PIKSI OČEKUJE ODGOVOR ''ORLOVA'' NAKON SLABOG IZDANJA PROTIV RUSIJE: ''Slonovi'' su pravi rival za povratak na pobedničku stazu

V.M.

25. 03. 2024. u 07:45

REPREZENTACIJA Srbije će danas od 18 časova odigrati novi prijateljski meč, ovog puta u Larnaki, gde će je ugostiti slabašna selekcija Kipra.

ПИКСИ ОЧЕКУЈЕ ОДГОВОР ОРЛОВА НАКОН СЛАБОГ ИЗДАЊА ПРОТИВ РУСИЈЕ: Слонови су прави ривал за повратак на победничку стазу

FOTO: M. Vukadinović

Srbija nije dobro započela pripreme za Evropsko prvenstvo, na kojem će nastupati prvi put u 21. veku. Pre nekoliko dana ukrstila je koplja sa Rusima koji su nam pokazali da mora još dosta da se radi kako bismo mogli da napravimo dobar rezultat u Nemačkoj. Iako ''zbornaja'' nije igrala takmičarski meč još od 2021, to joj nije predstavljalo problem da ''počisti'' Srbiju, ubedljivo je nadigra i savlada sa 4:0.

Doduše, greška Milana Gajića i crveni karton koji je zaradio u 21. minutu u velikoj meri su ''kumovali'' tome, ali i pored tog kiksa naša reprezetnacija je pružila izuzetno slabu partiju.

Selektor Dragan Stojković Piksi je eksperimentisao i po prvi put pokušao da igra sa četiri defanzivca, štoperski tandem činili su Pavlović i Eraković, dok su bekove igrali Mladenović i Gajić. 

To se nije pokazalo kao dobitna kombinacija, ali treba istaći da na raspolaganju nije bilo Nikole Milenkovića, našeg najboljeg defanzivca, i sa njim na terenu verovatno je da bi odbrana sa četiri defanzivca izgledala dosta bolje, pogotovo jer takvu taktiku forsira njegov trener u Fiorentini Vinčenco Italijana.

Videćemo šta će Piksi za danas spremiti, ali očekuje se da proba neku novu taktiku, pogotovo jer nam je rival reprezentacija Kipra, koja je, uz dužno poštovanje, dosta slabiji tim i od Srbije i Rusije.

Očekuje se reakcija ''orlova'' koji će danas biti veliki favoriti i svakako se očekuje da upišu pobedu za koju ne znaju od kada su Crnu Goru savladali krajem oktobra (2:1) u ključnom meču u kvalifikacijama za Euro.

Što se tiče Kiprana, oni su tradicionalno zauzeli poslednje mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi ''A''. Da stvar bude još gora po njih, nisu osvojili nijedan bod, doživeli su osam poraza, a uz to su imali i katastrofalnu gol-razliku, 3:28.

''Slonovi'' na prvi pogled ne izgledaju kao opasan protivnik, nemaju neka zvučna imena u sastavu, ali treba napomenuti da su relativno skoro savladali reprezentaciju Litvanije, ekipu koju je Srbija dva puta savladala u kvalifikacionom ciklusu, rezultatom 1:0, a nakon toga su remizirali sa Letonijom (1:1), tako da su podigli atmosferu nakon slabih igara u borbi za plasman na Euro.

Srbija i Kipar su se susreli pet puta u istoriji i naša ''orlovi'' su upisali četiri pobede uz jedan remi.

Poslednji put su ukrstili koplja 2016. godine, slavili smo sa 2:1, a zanimljivo je da su golove tada postigli Mitrović i Tadić za koje postoji velika verovatnoća da će i danas predvoditi navalu Srbije u Nikoziji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,47)

Uskoro opširnije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)