DUEL NEKADAŠNJIH ŠAMPIONA EVROPE:Dani slave odavno su prošli za Notingem forest

O. M.

02. 03. 2024. u 08:18 >> 08:18

FUDBALERI Liverpula gostuju Notingem forestu u utakmici 27. kola engleske Premijer lige.

ДУЕЛ НЕКАДАШЊИХ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ:Дани славе одавно су прошли за Нотингем форест

Foto Profimedia

Utakmica je na programu u subotu od 16 časova na stadionu "Siti Graund".

Kakvo je samo rivalstvo postojalo između ova dva kluba krajem sedamdesetih godina prošlog veka, kada su za samo tri godine, između 1978. i 1980. između sebe podelili tri naslova prvaka Evrope, isto toliko šampiona Engleske i Komjuniti šilda, kao i dva Liga kupa, jedan evropski Superkup...

Nažalost navijača Notingem foresta, ta vremena davno su iza njihovih ljubimaca, dok su s druge strane, samo deo bogate istorije kluba, doduše mnogi navijači "redsa" reći će najlepši deo.

Liverpul je u poslednje vreme promovisao u prvi tim mnog omaldića iz omaldinskog pogona, a upravo su oni doneli klubu prvi trofej u sezoni - Liga kup. Pored finala protiv Čelsija istakli su se i tokom meča protiv Sautemptona na "Enfildu".

Menadžer Jorgen Klop je bio primoran da se osloni na svoje mlade nade zbog odsustva mnogih prvotimaca. 

Ali tim se i dalje suočava sa brojnim povredama. Neki ključni igrači kao što su Mohamed Salah, Dominik Šoboslai i Darvin Nunjez verovatno će ostati van terena zbog povreda, dok su Vataru Endo i Rajan Gravenberč takođe povređeni. Klop se nada da će bar neke igrače vratiti u tim kako bi ojačao konkurenciju.

Nakon što je demolirao Luton taun rezultatom 4:1, Liverpul se sada fokusira na borbu za vrh tabele. Ali da bi osigurali prvo mesto, moraju prekinuti niz loših rezultata u gostima protiv Foresta.

Notingem forest je imao težak isipit protiv Mančester junajteda u osmini finala FA Kupa. Uprkos naporima ekipe Nune Espirito Santoa, Andre Onana je bio neprobojan na golu u sredu uveče. Nakon što je propustio šansu za odlazak na Vembi, Forest sada može u potpunosti da se fokusira na borbu za opstanak u Premijer ligi, posebno posle poraza od Aston vile i Njukasla.

Sada su 17. na tabeli, samo četiri boda ispred Luton tauna i pobedili su samo jednom u poslednjih šest utakmica. Ipak, postigli su više golova u poslednjim utakmicama, ali njihova odbrana je bila problematična.

Po povratku sa Afričkog kupa nacija, Ibrahim Sangare, Ola Aina i Vili Boli nisu bili dostupni za utakmicu sa Mančester junajtedom, a trenutno nema informacija o njihovim oporavcima. Nuno Tavares i Kris Vud su takođe povređeni. Bez Vuda, Tajvo Avoniji predvodi napad, dok bi Divok Origi mogao da ustupi mesto Kalumu Hadsonu-Odoiju, koji je u formi sa tri gola u poslednje četiri utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)