ŠOK! Ovo je prvi finalista UEFA Lige šampiona za sezonu 2023/2024! (VIDEO)

Novosti online

07. 05. 2024. u 22:53

Možda golova nije bilo onoliko koliko su ljubitelji fudbala priželjkivali, ali iznenađenja u Ligi šampiona nije nedostajalo.

ШОК! Ово је први финалиста УЕФА Лиге шампиона за сезону 2023/2024! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je prošle sedmice, u Dormundu, Borusija pobedila Pari Sen Žermen (rezultat je glasio 1:0), očekivalo se da će moćni klub iz francuske prestonice, predvođen Kilijanom Mbapeom, najtraženijim fudbalerom na svetu, pred svojim navijačima uspeti da se revanšira i prođe u završnu borbu za trofej, ali...

San "svetaca" da će postati prvaci Evrope - moraće još malo (više) da pričeka na ostvarenje.

Bolno buđenje iz snova gosti iz Dortmunda su priredili u "gradu svetlosti": iznova su pobedili Parižene, opet sa 1:0 i plasirali se u finale.

U njemu će igrati sa boljim iz duela Real Madrid - Bajern, koji su prošle sedmice u Minhenu odigrali spektakularan meč, završen bez pobednika, ali uz četiri gola (2:2).

ČUDO U PARIZU: Kako je Borusija izbacila PSŽ iz Lige šampiona?

Posle poraza u Nemačkoj, mnogi su očekivali da će "sveci" zagospodarili terenom od samog starta revanša, ali posle prvih pola sata bilo je više nego jasno da to uopšte nije slučaj. Samo 53% vremena su domaćini imali loptu u posedu, a nijednom nisu ne matirali, nego ozbiljnije pripretili golmanu Borusije, Kobelu.

Stvari su se, istina, promenile u završnici prvog poluvremena - recimo, Mbape je uspevao da "naniže" i trojicu rivala, da doda loptu Gonsalu Ramošu, a ovaj da je odloži za Usmana Dembela, da bi potom usledio  nimalo pohvalan šut.

Prenulo je to i goste, pa je tako Karim Adejemi uspeo da probije bedem Parižana, da bi potom "natrčao" na izvrsnu odbranu Đanluiđija Donarume.

I, onda kada se činilo da će PSŽ povesti, što je nagovestila činjenica da su na samom startu drugog poluvremena "sveci" pogodili stativu - i to Voren Zair-Emeri sa samo dva metra (VIDEO), desio se šok za njih, a oduševljenje za nekoliko hiljada gostujućih navijača:

Igrao se 50. minut kada je Brandtov korner s leve strane izveden savršeno: lopta je na petercu, kod dalje, desne stative, "našla" usamljenog 36-godišnjaka iz Borusije, da bi veteran Mats Humels tu idealnu asistenciju iskoristio da glavom pošalje loptu u mrežu (VIDEO).

A nakon što je Humels postao treći najstariji strelac u polufinalima Lige šampiona (postigao je gol 35 godina i 143 dana od rođenja; Edin Džeko je prošle sezone to uradio sa 37 godina i 54 dana, a Rajan Gigs je dao gol 2011. kada je imao 37 godina i 148 dana) malo su strepeli i navijači "milionera" iz Dortmunda.

Najpre u 62. minutu, kada je PSŽ-ov Nunjo Mendeš sa 25 metara pogodio stativu gostujućeg gola (VIDEO).

Pogodio je prečku i Kilijan Mbape, u 87. minutu (VIDEO) - i to nakon što je Humelsu, opravdao, zbog ofsajda poništen drugi gol, pogodio je prečku nestvarnim šutem i Vitinja (VIDEO), ali...

Šta god da je Pari Sen Žermen pokušavao, jednostavno, nije bilo dovoljno.

Borusija je tako prošla u svoje treće finale Lige šampiona - prvo je 1997. godine rešila u svoju korist, pobedila je branioca titule, Juventus, sa 3:1 (dva gola je dao Ridle, jedan Riken, a za "staru damu" Del Pjero), dok je u drugom finalu ekipa iz Dortmunda poražena 2013: "zemljaci" iz Minhena, ekipa Bajerna, trijumfovala je u finalu sa 2:1 (Mandžukić je doneo prednost potonjem prvaku, Gundogan izjednačio iz penala, a Roben u 89. minutu doneo pehar minhenskom gigantu).

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!