BURNO! LJuti trener Zvezde Janis Sferopulos napustio konferenciju za štampu - iako je izborio finale ABA lige!

Novosti online

07. 05. 2024. u 22:21

Crvena zvezda se plasirala u finale ABA lige. To bi, samo po sebi, trebalo da dovede do zadovoljnog nastupa njenog trenera pred novinarima, ali...

БУРНО! Љути тренер Звезде Јанис Сферопулос напустио конференцију за штампу - иако је изборио финале АБА лиге!

Foto: ABA liga

Podsetimo, Zvezda je i kao gost pobedila Megu i plasirala se u ABA finale. Trener crveno-belih Janis Sferopulos je potom došao na konferenciju za medije, ali nije ni sam očekivao da će se ona odvijati kako se odvijala.

- Hteo bih da čestitam mojim igračima na još jednoj dobroj utakmici. Iako, istina, nismo najbolje počeli prvo četvrtinu - započeo je grčki strateg da priča o trijumfu Zvezde, a onda ga je portarpol Mege prekinuo kako bi to obraćanje, na engleskom, preveo na srpski.

Sferopulos ga je, začuđen, pogledao, pa dodao "Rekao sam najpre da čestitam igračima?!"

Janis Sferopulos zbunjen što je prekinut posle meča Mega - Zvezda u ABA polufinalu / Foto: Printscreen / Jutjub / KK Mega

"Da, da, preveo sam", bio je odgovor, na šta je Zvezdin šef stručnog štaba podigao palac i rekao "Aha, okej, okej", i nastavio ovako:

- Dakle, iako nismo najbolje počeli uvodnu deonicu, u drugoj smo bili bolji. Počeli smo da igramo koncentrisanije, držali smo se plana, primili samo 11 poena u drugoj četvrtini i do kraja poluvremena izgradili dvocifrenu prednost. Potom smo polako gradili još veću razliku koja je i pokazala kako smo bili dominantni u ovoj utakmici.

Trener Zvezde je potom zastao, očekujući prevod na srpski, ali je portparol od toga odustao i pitao novinare, na engleskom:

"Ima li nekih pitanja?"

- Ne! Nisam završio! Zastao sam da bi se ovo prevelo. Ti me najpre prekineš da bi nešto preveo, a onda je opet pričam, pa ti sad to ne prevedeš?! Hoćeš li da prevodiš ili nećeš?! - brecnuo se Seferopulos.

Trener košarkaša Zvezde Janis Sferopulos se pita zašto nema prevoda njegove izjave / Foto: Printscreen / Jutjub / KK Mega

"Oni razumeju engleski...", glasio je odgovor.

- Okej, ali zašto si me prekinuo onaj prvi put?! - pitao je trener prvaka Srbije.

"Nisam želeo da Vas prekidam...", odgovorio je portparol Mege.

- Ali, jesi! Okej... Mislim da je način na koji smo odigrali pokazao kako smo želeli da pobedimo. Ostvarili smo 22 asistencija i 11 izgubljenih lopti, dok smo dobrom odbranom naterali rivala da 19 puta izgubi loptu, a ostvario je 14 asistencija. Te brojke pokazuju, vrlo karakteristično, kako smo ozbiljno shvatili Megu i kako joj nismo dozvolili da se razigra posle one prve četvrtine. Čestitke Megi, na svemu što radi, oni su veoma dobro organizovani i rade sjajno sa svim tim mladim igračima. Što se nas tiče, mi želimo da odmorimo jedan dan, pa da se posvetimo obavezama koje nam predstoje - rekao je Janis Sferopulos, odmah tome dodao i "hvala", te ustao i otišao sa konferencije za štampu.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom