OKRŠAJ KATOLIKA U ZELENO-BELOM! Hibsi su uhvatili zalet

V.D.

06. 12. 2023. u 12:28

VEČERAS od 20.45 u Glazgovu Seltik će ugostiti Hibernijan

ОКРШАЈ КАТОЛИКА У ЗЕЛЕНО-БЕЛОМ! Хибси су ухватили залет

Foto: Profimedia

Kelti dominiraju škotskim fudbalom i u poslednjih 13 sezona osvojili su čak 12 titula. Ruku na srce, tim uspesima doprinelo je izbacivanje Rendžersa u četvrtu ligu i dugi oporavak velikana iz plavog dela Glazgova, ali i pored toga titule se ne mogu osporiti.

Seltik je ove godine i učesnik Lige šampiona, ali u društvu Atletiko Madrida, Fejenorda i Lacija nije mogao da napravi značajniji rezultat. Kolo pre kraja grupne faze osvojio je samo jedan bod i izgubio sve šanse za proleće u Evropi. 

Kampanja za odbranu titule ide po planu. Izabranici Brendana Rodžersa su prvi na tabeli sa 39 osvojenih bodova što je za osam više od najvećeg rivala Rendžersa koji ima i meč manje.

Njihov današnji protivnik Hibernijan, čije su boje kluba takođe zeleno-bele, može se pohvaliti dobrom formom. Nakon poraza od "policajaca" momci iz Edinburga su vezali šest mečeva bez poraza, među kojima je i remi sa današnjim rivalom krajem oktobra. 

Hibsi su trenutno peti na tabeli i svakako cilj ove ekipe je da na kraju sezone uhvati treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za UEFA takmičenja.

U domaćem timu večeras uz dugo povređene Makartija i Abadu neće biti ni japanskog dvojca Hatate-Maeda, dok su gosti oslabljeni za neigranje veterana Adama le Fondrea.

Zanimljivo je da Seltik nije slavio na poslednja dva meča protiv večerašnjeg rivala sa kojim osim boja ima i zajedničku katolička veroispovest. Kao što smo već rekli, u prvom ovosezonskom meču viđen je remi, dok je u poslednjem prošlosezonskom Hibernijan deklasirao Kelte sa 4:2, tako da očekujemo da Rodžersovi izabranici prekinu post protiv "prijateljskog" tima iz Edinburga i upišu nova tri boda.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,62)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!