TEN HAGU ISTIČE VREME: Čelsijevim gostovanjem na Old Trafordu počinje pakleni period za Junajted

O. M.

06. 12. 2023. u 11:08 >> 11:08

DERBI utakmica 15. kola engleske Premijer lige igra se na Old Trafordu gde od 21 čas i 15 minuta domaći Mančester junajted dočekuje ekipu Čelsija.

ТЕН ХАГУ ИСТИЧЕ ВРЕМЕ: Челсијевим гостовањем на Олд Трафорду почиње паклени период за Јунајтед

FOTO:EPA

Domaći tim je sedmi na tabeli sa 24 boda i jedina je ekipa u Premijer ligi koja još nema nerešenu utakmicu. Čelsi je deseti sa 19 bodova, ali zanimljivo je da "plavci" imaju bolju gol-razliku (plus tri) od "crvenih đavola" koji su na minus jedan.

Kriza u Junajtedu se nastavlja i ne nazire joj se kraj. Samo što su uspeli da vežu tri pobede u prvenstvu usledio je poraz od Njukasla, drugi od "svraka" za manje od mesec dana. Doduše, ovaj je bio na gostovanju i manje ubedljiv (0:1) od onog u Liga kupu kada su izabranici Edija Haua pobedili sa 3:0.

Sada im četvrtoplasirana Aston vila beži pet bodova u prvenstvu, u Ligi šampiona ih samo pobeda na gostovanju minhenskom Bajernu održava u životu, iz Liga kupa su već ispali, pa i ne čudi da je konačno menadžer Erik ten Hag došao pod udar i ovo je prva u nizu utakmica koja će poslužiti za evaluaciju dosadašnjeg rada holandskog stručnjaka. 

A kada se vide koji protivnici ga čekaju u narednom periodu, jasno je da će se teško izvući jer Čelsi je možda i najlakši protivnik u nizu. Slede okršaji sa Bajernom, Liverpulom, Vest hemom i Aston vilom.

Ne pamti se kada su "crveni đavoli" imali ovako neefikasnu sezonu. Postigli su samo 16 golova na 14 utakmica i peta su najneefikasnija ekipa lige.

Nisu uspeli da postignu gol u četiri utakmice ove sezone i zadržali su pet čistih golova. "Old Traford" je odavno prestao da bude "teatar snova", što se posebno vidi ove sezone u kojoj je Junajted osvojio isti broj bodova kod kuće i na strani. Na "Old Trafordu" su izgubili tri od poslednjih pet utakmica u Premijer ligi, a uspeli su da savladaju samo Luton i Brentford.

Čelsi igra potpuno drugačiji fudbal od Mančester junajteda. Na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica "plavaca" palo je više golova nego na svih 14 Junajtedovih. Ukupna gol-razlika "crvenih đavola" je 16:17, dok je Čelsijeva u periodu od početka oktobra, dakle samo u poslednja dva meseca - 18:16.

Samo u poslednje četiri utakmice Čelsija pala su 23 gola, jedan je nedostajao za prosek od šest po meču. Prava revija golova viđena je u susretu sa šampionom Evrope i Engleske, Mančester sitijem, kada je bilo 4:4. Siti je vodio sa 1:0, 3:2 i sa 4:3, Čelsi sa 2:1, a do izjednačenja je stigao u četvrtom minutu nadoknade, pogotkom Palmera sa bele tačke.

Od šest poslednjih međusobnih duela Junajteda i Čelsija čak pet je završeno bez pobednika, a četiri puta je došlo "oba tima daju gol". U maju na Old Trafordu bilo je 4:1 za domaćina za koga su golove postigli Kazemiro, Marsijal, Bruno sa penala i Rašford, dok je jedini gol za Čelsi postigao Žoao Feliks koji sada nastupa za Barselonu, na pozajmicu iz Atletiko Madrida.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)