ZVEZDI PRIJA JAVOROV SIRUP: Crveno-beli sa imperativom pobede protiv Ivanjičana

O. M.

21. 10. 2023. u 13:57 >> 13:57

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda dočekuje Javor iz Ivanjice u 12. kolu Superlige. Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 18 časova i 30 minuta.

ЗВЕЗДИ ПРИЈА ЈАВОРОВ СИРУП: Црвено-бели са императивом победе против Ивањичана

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su posle devet odigranih utakmica drugi na tabeli sa 21 bodom, sedam manje od lidera, večitog rivala Partizana, koji doduše ima i utakmicu više. Za Zvezdu će ova utakmica biti uvertira pred gostovanje Lajpcigu u Ligi šampiona, ali stanje na tabeli ne dopušta izabranicima Baraka Bahara opuštanje jer bi zaostatak od sedam bodova bio ozbiljan problem pred nastavak šampionata.

A izraelski stručnjak već ima problema sa sastavljanjem tima, pošto protiv Ivanjičana neće moći da računa na Osmana Bukarija i Korejca Vang-In Boma. pitanje je da li će njih dvojica biti spremni i za Red bul, za reprezentativca Gane ima realne nade dok je Korejac pod velikim znakom pitanja i za taj meč. On se sa reprezentativne pauze iz Seula vratio sa "načetim" butnim mišićem.

Ohrabrenje za Bahara svakako predstavlja pobeda Zvezde u Kupu Srbije u kojoj su crveno-beli sa kombinovanim timom do nogu potukli Kruševljane. Istakli su se Jovan Šljivić koji se dva puta upisao u strelce, dok su po jednom mrežu pogađali Jovan Mijatović i Nikola Knežević. Preostala dva gola postigli su Ndijae i Spasojević koji je pogodio svoju mrežu.

Crvena zvezda i Javor sastajali su se do sada 32 puta, a Zvezda ima ubedljivo bolji skor. Slavila je 23 puta, izgubila u pet navrata dok je tri puta bilo neodlučeno. Zanimljiv podatak je da je aktuelni šef stručnog štaba Ivanjičana Radovan Ćurčić učestvovao u tri od pet pobeda Javora nad našim najtrofejnijim klubom, jednom kao igrač i dva puta kao trener.

Javor je Zvezdu poslednji put pobedio u prvom kolu u sezoni 2013/14 kada je kraj Moravice bilo 4:2, a u skorije vreme ima dve nerešene, iz novembra 2019 u Ivanjici (1:1) i oktobra 2020 u Beogradu (0:0).

Poslednji put sastali su se u februaru kada je na stadionu kraj Moravice Zvezda pobedila sa 2:0, golovima Aleksandra Pešića i Stefana Mitrovića.

Javor je inače deveti na tabeli Superlige sa 14 bodova. Vezao je dve pobede u prvenstvu, protiv Radnika u gostima (1:0) i Železničara kod kuće (2:1) pa igrači sa dosta samopouzdanja dolaze na naš najveći stadion.

Zvezda je otvorila vrata "Marakane " za mlađe od 14 godina, a na zanimljiv način je pozvala navijače na duel sa Javorom - videom u kome gošća u restoranu Marakane naručuje palačinke sa javorovim sirupom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)