''AP-8 DERBI'': Može li Bilbao prekinuti post dug šest godina na ''Anoeti''?

V.M.

30. 09. 2023. u 12:38

U jednom od interesantnijih derbija koji su na programu ovog vikenda, Real Sosijedad će ugostit večitog rivala Atletik Bilbao (21:00).

АП-8 ДЕРБИ: Може ли Билбао прекинути пост дуг шест година на Аноети?

Foto Profimedia

Retko postoji omraženije rivalstvo na svetu nego što je ono između dva baskijska velikana koje pred ovaj meč dele dva boda na tabeli, gosti su četvrti sa 14 osvojenih poena, dok su domaćini šesti.

Sosijedad igra solidno ove sezone, a preko nedelje je ostvario vrednu pobedu kada je sa 1:0 odneo tri boda sa ''Mestalje''. To mu je bio treći trijumf na posldednje četiri ligaške utakmice i sa dosta samopouzdanja ulazi u večerašnji derbi.

Ekipa sa Anoete se ove sezone vratila u Ligu šampiona, na otvaranju je podelila plen sa Interom, a iduće nedelje će gostovati Salcburgu što će im biti šesti meč u 18 dana, tako da je umor veliki u redovima ''plavo-belih''.

Sa druge strane, Bilbao je doživeo samo jedan poraz ove sezone. To je bilo na otvaranju prvenstva protiv Reala (0:2), a od tada je ostvario četiri pobede uz dva remija.

Sredinom nedelje ukrstio je koplja sa Hetafeom, ali ga je igranje sa deset igrača većim delom meča sprečilo da dođe do čitavog plena, 2:2.

Ra razliku od svog rivala, ''lavovi'' ne igraju u Evropi tako da će odmorniji ući u ovaj meč, a i neće imati obaveze sredinom sledeće nedelje tako da će Ernesto Valverde neće morati da razmilja o umoru igrača za razliku od Alguasila kojem će na pameti biti obračun sa Salcburgom.

Nosilac igre gostiju je sjajni Injaki Vilijams koji ima veoma dobru sezonu i uz četiri postignuta gola je podelio dve asistencije.

Ovo večeras će biti 179. AP-8 ili ti baskijski derbi, a više uspeha je imao Bilbao koji je ostvario 78 pobeda uz 61 trijumf Sosijedada i 50 remija.

Vredi napomenuti da je ''Anoeta'' neosvojiva tvrđava za ''lavove'' u skorijoj istoriji jer su tri boda sa čuvenog stadiona poslednji put odneli 2017. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao