BORBA ZA PRVO MESTO: Real gostuje u Kataloniju, ali ne Barseloni

V.M.

30. 09. 2023. u 10:17

U jednom od derbija osmog kola, fudbaleri Đirone će dočekati kraljevski klub (18:30).

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Реал гостује у Каталонију, али не Барселони

FOTO: Tanjug/AP

Domaća ekipa je pravi hit prvenstva i u ovo kolo je ušla sa prvog mesto na tabeli koje joj je jučerašnjom pobedom nad Seviljom bar na kratko preuzela Barselona (1:0).

Đirona je nesavladana u dosadašnjem toku takmičenja, na otvaranju je remizirala sa Sosijedadom, a posle toga je vezaala imrepsvinih šest  pobeda, poslednju u nizu ostvarila je pre tri dana kada je posle preorketa bila bolja od Viljareala na ''Keramici'' (1:2).

Kataltonci su napadački jedna od najraspoloženijih ekipa u ligi sa 18 postingutih golova, skoro tri u proseku i danas će pokušati da pred svojim navijačima nastave u istom ritmu.

Sa druge strane, Real se vratio na pobedničku stazu posle poraza u gradskom derbiju od Atletika (1:3). Dočekao je novajliju Las Palmas preko nedelje, a rutinski trijumf su mu doneli Braim Dijaz i Hoselu.

Madriđani su kao i njegov današnji rival upisali šest pobeda u dosadašnjem toku takmičenja, ali vredi napomenuti da su većinu njih ostvarili ili posle preokreta ili pogocima u samoj završnici meča.

Najviše se u tim situacijama isticao Džud Belingem koji je uz Levandosvog najbolji strelac lige sa pet postigutih golova, a protiv Selte i Hetafea (kao i Union Berlina u Ligi šampiona) je donosio tri boda svom timu golovima u poslednjim trenucima utakmice.

Real je trenutno treći na tabeli, a Đirona druga, ipak Barsa im beži dva, odnosno jedan bod i ko danas trijumfuje može ponovo preuzeti lidersku poziciju.

Zanimljivo je da ''kraljevići'' ne znaju za pobedu nad ''crveno-belima'' na poslednja tri međusobna duela, u to vreme su viđene dve pobede Đirone, kao i podela bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)