VALENSIJA ZABLISTALA NA STARTU: Las Palmas se vratio u La ligu i nema nameru da opet ispadne

O. M.

18. 08. 2023. u 08:28

VALENSIJA dočekuje ekipu Las Palmasa u drugom kolu španske La lige. Utakmica se igra ovog petka s početkom u 21.30 časova na "Mestalji".

ВАЛЕНСИЈА ЗАБЛИСТАЛА НА СТАРТУ: Лас Палмас се вратио у Ла лигу и нема намеру да опет испадне

Foto: Profimedia

"Slepi miševi" su u prvom kolu La lige savladali Sevilju u gostima sa 2:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, kao ni u prvih petnaestak minuta nastavka, ali onda je Dijakabi doveo Valensiju u vođstvo. Sevilja je izjednačila samo devet minuta kasnije, ali je Havi Gera pogodio u 88. minutu i ​​tako gostima doneo prvu pobedu u sezoni.

U prošloj sezoni Valensija je bila šesnaesta na kraju šampionata Španije, što je bilo veliko razočarenje za armiju vernih navijača.

Ipak, u odnosu na prošlu godinu, Valensija se dosta promenila. Sada na "Mestalji" imaju mladu ekipu, željnu dokazivanja. Doveli su Dženka Ozkadžara iz Olimpik Liona i Pepelua iz Levantea, a za obojicu su izdvojili po pet miliona evra. Iz kluba je otišao veliki broj igrača, među njima i srpski reprezentativac Uroš Račić koji je za dva i po miliona evra pojačao Sasuolo. Najviše su "slepi miševi" zaradili prodajom Junuza Muse Milanu, oko 20 miliona evra.

Valensija je u pripremnom periodu uradila nekoliko ozbiljnih ispita. Izgubila je od Aston vile sa 2:1, a pobedila Alaves sa 2:0 i Sent Galen sa 3:1.

Las Palmas je prošle godine osvojio prvo mesto u Segundi i posle šest godina izborio povratak u La ligu. Već u prvom meču su pokazali da nisu došli da se zabave, već da nameravaju da ostanu. Ekipa sa Kanarskih ostrva je dugo vodila golom Džonatana Vijere iz 29. minuta i bila na pragu pobede u "ostrvskom derbiju", ali je Antonio Railjo doneo poravnanje i važan bod Majorki.

Las Palmas je u pripremnom periodu pobedio Kadiz sa 1:0, izgubio od Lajpciga 3:0 i od Espanjola 2:1.

U odnosu na prošlu godinu tim je pretrpeo nekoliko izmena. Pored Sandra Ramireza, rođenog "palmensea" koji je pohađao čuvenu Barseloninu La Masiju, napad je pojačao i dobro poznati marokanski reprezentativac Munir el Hadadi iz Hetafea. Na pozajmicu je iz Barselone prosleđen Hulijan Arauho koji je ovog leta stigao iz El-Ej Galaksija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene