''FURIJA'' JE VEĆ OSIGURALA POLUFINALE: ''Vikinzima'' potreban bod da učine isto

V.M.

10. 07. 2023. u 13:11 >> 13:11

U poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina gledaćemo obračun Španije i Norveške.

ФУРИЈА ЈЕ ВЕЋ ОСИГУРАЛА ПОЛУФИНАЛЕ: Викинзима потребан бод да учине исто

Foto: Profimedia

Španci su mislima već u polufinalu jer su u uvodna dva kola ostvarili rutinske trijumfe, a Norveška će pokušati to da iskoristi, osvoji bod i tako se pridruži ''furiji'' u samoj završnici Eura.

Izvanredna pobeda protiv Grčke od 5:0 u petak je bila šesta u nizu za ''furiju'' od marta, što je samo pokazatelj u kako se dobroj formi nalaze jedanaestostruki prvaci. Španija je postigla impreisvan 21 gol u ovih šest pobeda, dok je primila samo jedan u trijumfu nad Islandom na otvaranju prvenstva kada je bilo 2:1.

Norveška je takođe blizu plasmana u samu završnicu Eura. U prvom kolu je u fantastičnoj goleadi savladala Grčku sa 5:4, a nakon toga je remizirala sa Islandom, 1:1, ali mesto u polufinalu još uvek nije osigurano. Siugran plasman tamo bio bi ostvaren bodom jer ''lavovi'' trenutno imaju tri poena više od Islanđana, dok bi i poraz mogao da donese prolaz u slučaju da Island ne pobedi Grčku sa dva gola razlike. 

Današnji rivali su se poslednji put susreli sredinom februara u prijateljskoj utakmici i tada je Španija upisala rutinsku pobedu rezultatom 3:0, golove su postigli Palasios, Domingez i Salvo.

Što se tiče izostanaka, oba selektora nema probleme sa povređenim igračima, ali za očekivati je da Španci odmore par igrača kako bi ih sačuvali za polufinale, ali sigurno je da to neće biti veliki broj prvotimaca jer u slučaju nešto ubedljivijeg poraza Norveška bi se popela na prvo mesto i tako zaradila ''lakšeg'' protivnika u polufinalu.

Norvežani su u prva dva kola pokazali da su napadački izuzetno raspoloženi, posebno u duelu sa Grčkom kada su pet puta tresli mrežu Helena. Napadačka igra nije strana ni Špancima koji su Islandu dali dva, a Grčkoj takođe pet golova i zbog toga verujemo da mreže neće mirovati na večerašnjem susretu i da ćemo gledati obračun sa dosta prilika i golova. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost