RAJKOVIĆ SPUŠTA RAMPU SELTI: Majorka otvara 18. kolo La lige

M.T.

20. 01. 2023. u 11:41 >> 11:41

GOSTI su neporaženi u poslednja četiri kola šampionata.

РАЈКОВИЋ СПУШТА РАМПУ СЕЛТИ: Мајорка отвара 18. коло Ла лиге

Foto: Profimedia

Fudbaleri Majorke otvoriće 18. kolo španskog šampionata večeras od 21 sat kada na stadionu ''Iberostar'' dočekaju ekipu Selte iz Viga u pokušaju da što pre zaborave eliminaciju iz Kupa kralja.

Klub sa ostrva od nastavka sezone posle mundijalske pauze ima polovičan učinak pošto je u šest odigranih mečeva (tri u La ligi i tri u Kupu kralja) ostvario po tri pobede i tri poraza. Majorka je trenutno u seriji od dva poraza pošto je u Kupu kralja pre tri dana poražena od Real Sosijedada, a prethodno je i u poslednjem kolu španskog šampionata doživela poraz od Osasune, a obe utakmice su ''pirati'' izgubili minimalnim rezultatom.

Majorka se sa učinkom od šest pobeda, četiri nerešena meča i sedam poraza nalazi na 10. poziciji sa 22 osvojena boda i eventualnom pobedom bi nastavila poteru za pozicijama koje vode u evropska takmičenja. Ekipa Havijera Agirea ove sezone uspeh gradi pre svega na dobroj defanzivi pošto je Majorka četvrta u ligi po ovom parametru, a ispred nje su samo Barselona, Betis i Viljareal.

Prvi deo sezone za Seltu je bio sve samo ne dobar pošto je tim iz Viga u 17 odigranih kola uspeo da osvoji samo 17 bodova. To Seltu trenutno stavlja na 16. mesto u šampionatu sa samo bodom više u odnosu na Kadiz, prvi tim ispod crte, i čeka je borba za preživljavanje u elitnom društvu.

Međutim, u poslednja četiri kola La lige Selta je uspela da ostane neporažena i pokušaće da produži taj niz protiv Majorke. Od nastavka sezone Selta je dva puta remizirala sa Seviljom i Viljarealom, a savladala je Elče. U međuvremenu je Selta eliminisana u Kupu kralja od Espanjola, pa može da se u potpunosti posveti misiji opstanka u elitnom društvu.

Havijer Agire neće moći za meč protiv Selte da računa na Li Kang Ina pošto fudbaler iz Južne Koreje mora da preskoči utakmicu zbog žutog kartona dobijenog protiv Osasune u prethodnom kolu, a umesto njega bi mogao da zaigra Abdon Prats. Izostaće i Inigo Ruiz de Lagarnjeta zbog povrede. U odnosu na utakmicu u Kupu protiv Real Sosijedada Agire će svakako znatno izmeniti tim. Što se tiče Selte, Karlos Karvahal nema nijedan problem po pitanju sastava tima jer su svi igrači tima iz Viga zdravi.

Poslednji meč ove dve ekipe pripao je Selti, a bio je to tek drugi trijumf tima iz Viga u poslednjih deset mečeva protiv Majorke. ''Pirati'' su ostvarili četiri trijumfa, dok su dve utakmice završenen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave