FINANSIJSKE MALVERZACIJE IM NISU STRANE: San o tituli se raspršio u jednom danu

V.M.

22. 01. 2023. u 11:36 >> 11:37

JUVENTUS dočekuje Atalantu u jednoj od zanimljivijih utakmica 19. kola Serija A.

ФИНАНСИЈСКЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ ИМ НИСУ СТРАНЕ: Сан о титули се распршио у једном дану

FOTO: Tanjug/AP

Kao da joj nije bio dovoljan nokaut u Napulju, ''Stara dama'' je kažnjena od strane fudbalskog saveza sa oduzimanjem 15 bodova zbog finansijskih malverzacija i sada je potonula na tabeli italijanskog prvenstva. Ekipa koja će pokušati da iskoristi lošu atmosferu je Atalanta, izabranici Đan Pjera Gasperinija igraju odlično u nastavku sezone a na poslednje dve utakmice su postigli čak 13 golova.

Juventus sada zauzima deseto mesto i zaostaje 28 bodova za liderom Napolijem tako da su šanse o tituli pale u vodu, jedino što mu ostaje je pohod na Ligu šampiona. Roma, Lacio i Atalanta se nalaze na deobi četvrtog mesta i imaju dvanaest bodova više od njega. Nakon serije od osam pobeda domaćin je u prošlom kolu razmontiran od strane Napolija koji ga je savladao sa 5:1 na ''Dijego Armando Maradona stadionu''. Preko nedelje Juve je pobedio Moncu sa 2:1 u kupu i tako zakazao duel sa Lacijom u četvrtfinalu.

Atalanta je u strahovitom ritmu i vezala je tri pobeda u svim takmičenjima. Prvo je savladala Bolonju nakon preokreta sa 1:2, usledilo je demoliranje Salernitane rezultatom 8:2, a u okviru Kupa Italije su pre par dana dominantno porazili Speciju, 5:2.  ''Boginja provincije'' kao i svake godine pod Gasperinijem igra lepršav fudbal i jedan je od najboljih napada lige sa 34 postignuta gola.

Ova dva tima su izjednačena u skorijoj istoriji međusobnih duela. Na prethodnih pet utakmica viđene su po dve pobede obe ekipe uz jedan remi.

Alegri ne može da računa na De Šilja, Petersa, Bonućija i Pogbu, dok su pod znakom pitanja Kvadrado i Vlahović koji su se vratili na trening posle dužeg odsustva.

Gost će biti bez Muratorea i jednog od bitnijih igrača koji propušta meč zbog suspenzije, Kopmajnersa.

Očekujemo ujednačenu utakmicu u kojoj verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)