ATLETIK U KUPU LEČI RANE IZ BASKIJSKOG DERBIJA: Espanjolu važniji opstanak u La Ligi

M.T.

18. 01. 2023. u 11:43

BASKIJCI su uspešniji u prethodna dva meča protiv Katalonca u Kupu kralja.

АТЛЕТИК У КУПУ ЛЕЧИ РАНЕ ИЗ БАСКИЈСКОГ ДЕРБИЈА: Еспањолу важнији опстанак у Ла Лиги

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Nije se dobro proveo Atletik Bilbao u baskijskom derbiju prethodnog vikenda, a prilika za lečenje rana se ukazala večeras pošto će Baskijci na stadionu ''San Mames'' dočekati Espanjol u osmini finala Kupa kralja od 20 sati.

Posle četiri vezane utakmice bez poraza u svim takmičenjima, Atletik je položio oružje i to u baskijskom derbiju protiv Real Sosijedada sa 3:1. Taj neuspeh je ekipu trenera Ernesta Valverdea spustio na osmu poziciju u La Ligi sa 26 bodova, dva manje od mesta koja vode u evropska takmičenja.

Atletik Bilbao je kroz svoju istoriju imao mnogo uspeha u Kupu kralja pošto je 23 puta osvajao ovo takmičenje, ali je poslednji trofej podigao davne 1984. Ove sezone Bilbao je počeo od druge runde u kojoj je savladao Alziru sa 2:0, da bi u trećoj minimalnim rezultatom pobedio Sestao. U šesnaestini finala Bilbao je pružio najbolju partiju i sa 6:1 pobedio Eldense.

Espanjol nije daleko od zone ispadanja u La Ligi pošto je trenutno na 14. mestu sa 17 bodova, ispred Hetafea koji ima isti broj bodova i slabiju gol-razliku. Ipak, tim iz Barselone nije u lošoj formi pošto je već šest mečeva u svim takmičenjima neporažen, a u prethodnom kolu prvenstva bio je bolji sa 2:1 upravo od Hetafea.

Poslednji put je ekipa Dijega Martineza osvojila Kup kralja 2006. godine, a ukupno je četiri puta podizala pehar. Put do Atletika je Espanjol vodio preko Rinkona u drugoj rundi i trijumfa od 3:0, dok je u narednoj minimalnim rezultatom savladao Atletiko Paso. Espanjol je u šesnaestini finala već imao veliki ispit protiv Selte i uspešno ga je položio, mada tek posle produžetka u kojem je uspeo da postigne dva gola i stigne do pobede.

Trener Atletika Ernesto Valverde u baskijskom derbiju protiv Real Sosijedada nije mogao da računa na Iniga Martineza zbog povrede stopala, a iz istog razloga će iskusni defanzivac preskočiti i duel protiv Espanjola. Braća Niko i Injaki Vilijams će verovatno biti na klupi i ući u igru samo ako to razvoj situacije na meču bude zahtevao. U Espanjolu je situacija sa povredama nešto ozbiljnija pošto u timu nema Adria Pedrose, Keidi Barea i Pola Lozana, ali se zato u ekipu vraća Brajan Olivan koji je odradio suspenziju. Trener Espanjola Dijego Martinez mogao bi da napravi brojne izmene u timu pošto je timu iz Barselone veoma važan predstojeći meč prvenstva protiv Betisa.

Ova dva tima su u potpunosti poravnata u poslednjih deset međusobnih mečeva. Atletik i Espanjol imaju po tri dobijene utakmice, dok su četiri meča završena nerešenim rezultatom. Ovo će biti treći put da Atletik Bilbao i Espanjol igraju u Kupu kralja u prethodne tri decenije, a u prethodna dva puta baskijski tim je bio uspešniji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)