''DERBI DELA MADONINA'' U SUPERKUPU ITALIJE: Milan i Inter za prvi trofej u sezoni igraju u Rijadu

M.T.

18. 01. 2023. u 13:28 >> 13:28

TEK drugi meč ova dva tima u Superkupu.

ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА У СУПЕРКУПУ ИТАЛИЈЕ: Милан и Интер за први трофеј у сезони играју у Ријаду

Tanjug/AP

Poput španskih klubova koji su pre tri dana odlučivali o pobedniku Superkupa u Rijadu, večeras od 20 časova takođe u glavom gradu Saudijske Arabije, na stadionu ''Kralj Fahd'' za trofej italijanskog Superkupa igraće Milan i Inter u 234. ''Derbiju dela Madonina''.

Milan u ovo finale ulazi posle serije nešto slabijih rezultata. Po povratku sa mundijalske pauze rosoneri su savladali Salernitanu, ali su potom propustili da iskoriste dva gola prednosti u odnosu na Romu i osvojili su samo bod da bi bili poraženi od Torina u osmini finala Kupa Italije. Vrhunac je bio u prethodnom kolu Serije A kada je Milan morao da spasava bod protiv Lećea. Bez obzira na sve to Milan je i dalje u dobroj poziciji u Seriji A, iako kao branilac titule zaostaje na drugom mestu devet bodova za liderom Napolijem, ali bi osvajanje trofeja protiv velikog rivala sigurno bio dobar podstrek za nastavak sezone, a Milanu bi to bio osmi Superkup.

Ovo je tek treće finale u kojem igraju milanski rivali, a Inter će pokušati da stigne do prve pobede pošto je poražen i u finalu Kupa Italije 1977. Neroazuri će pokušati da drugi put u svojoj istoriji osvoje uzastopni trofej u Superkupu pošto su prošle sezone savladali Juventus, dok su prvi put to uspeli da urade 2005. i zatim 2006. godine.

Posle sporijeg početka sezone, Inter je uspeo da podigne formu i slavi na osam od poslednjih deset mečeva u Seriji A, uz po jedan poraz i remi. U prethodnom kolu Inter je savladao Veronu minimalnim rezultatom, a prethodno se provukao u osmini finala Kupa Italije protiv Parme koja je vodila do 88. minuta, ali su neroazuri uspeli da izbore produžetak u kojem su postigli pobedonosni gol i slavili sa 2:1.

Milan je imao prilično problema protiv Lećea bez veznjaka Sandra Tonalija koji je pauzirao zbog žutih kartona i Stefanu Pioliju će biti drago što će ga ponovo imati u timu. Divok Oriđi i Simon Kjer igrali su za vikend posle oporavka od povrede, ali su i dalje van tima Zlatan Ibrahimović, Rade Krunić, Ante Rebić i Majk Menjan zbog povreda. Što se tiče Intera, Romelu Lukaku je trenirao na početku nedelje, a cilj je da Belgijanac bude dovoljno spreman kako bi imao bar neke minute večeras u finalu. Ipak, trener Intera Simone Inzagi biće u ovom meču bez Samira Handanovića i Marsela Brozovića zbog povreda.

Ovo će biti 234. ''Derbi dela Madonina'' između ova dva tima, a Inter je uspešniji sa 85 pobeda u odnosu na 79 koliko ima Milan, dok je 69 mečeva završeno nerešenim rezultatom. Inter je uspešniji i u poslednjih deset mečeva sa pet pobeda u odnosu na tri Milana i dva nerešena meča. Zanimljivo da je ovo tek drugi meč ova dva tima u Superkupu Italije, a u prvom odigranom 2011. slavio je Milan i osvojio trofej.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu