POSLE SUPERKUPA IDE KUP KRALJA: Andalužani favoriti protiv Brašanca

M.T.

18. 01. 2023. u 11:28

Pelegrinijev tim mora što pre da zaboravi Barselonu.

ПОСЛЕ СУПЕРКУПА ИДЕ КУП КРАЉА: Андалужани фаворити против Брашанца

Foto: Profimedia

Pre pet dana je Betis tek posle penala položio oružje protiv Barselone u polufinalu Superkupa Španije, a ekipu iz Andaluzije čeka novi ispit u osmini finala Kupa kralja u kojem će dočekati Osasunu Darka Brašanca na stadionu Benito Viljamarin večeras od 21 sat.

Mogla je ekipa Manuela Pelegrinija da stigne možda i do finala, ali nije izdržala pritisak protiv Katalonaca i pala je tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bio je to drugi poraz Betisa u poslednjih pet mečeva računajući sva takmičenja. Što se tiče La Lige, Betis ima jedan poraz u poslednjih pet mečeva uz po dve pobede i remija, a u poslednjem kolu je sa Atletik Bilbaom igrao bez golova.

U Kupu kralja Betis se u takmičenje uključio od šesnaestine finala kada je savladao Ibicu sa 4:1 i tako obezbedio meč protiv Osasune koja je morala da prođe više prepreka u odnosu na svog večerašnjeg rivala.

Osasuna je u Kupu kralja krenula već od druge runde u kojoj je savladala Fuentes sa 4:1, da bi u trećoj sa 3:1 bila bolja od Arneda. Najviše se klub iz Pamplone namučio u šesnaestini finala pošto je Himnastik savladala sa 2:1, ali tek posle produžetka i tako zakazala duel protiv Betisa.

Ekipa Jagoba Arasatea nije uopšte u lošoj formi pošto je u poslednjih devet mečeva doživela samo dva poraza, dok je ostvarila šest pobeda uz jedan nerešen meč. U prethodnom kolu La Lige Osasune je savladala Majorku i trenutno se nalazi na sedmom mestu sa 27 bodova, jednim manje od svog večerašnjeg rivala.

Trener Betisa Manuel Pelegrini za ovaj meč ne može da računa na Huana Kruza i Hoakina, a verovatno će se odlučiti i da malo osveži redove svog tima sa Vilijamom Karvaljom i Lorenom Moronom. Za razliku od Pelegrinija, njegov kolega na klupi Osasune Jagoba Arasate će gotovo sigurno izaći sa maltene istim timom koji je istrčao na teren protiv Majorke u La Ligi. Arasate svakako ne može da računa na povređene Rubena Penju i Naćo Vidala, dok Pablo Ibanjez ne može da igra zbog suspenzije.

Betis je potpuno dominantan u poslednjih deset međusobnih mečeva protiv Osasune pošto je klub iz Andaluzije slavio čak devet puta, dok je samo jedna utakmica okončana nerešenim rezultatom. Poslednju pobedu Osasuna je protiv Betisa ostvarila 2014. godine U poslednje tri decenije ove dve ekipe su odigrale samo jedan meč u Kupu kralja i to u finalu 2005. kada je Betis stigao do trofeja posle produžetaka.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a