PROŠLA SEZONA U KUPU NE SME DA SE PONOVI: Rojal Union favorit protiv Ostendea

M.T.

20. 12. 2022. u 11:05

Domaćin poslednji put osvojio trofej u kupu pre više od jednog veka.

ПРОШЛА СЕЗОНА У КУПУ НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНОВИ: Ројал Унион фаворит против Остендеа

Foto: Profimedia

Prošle sezone je Rojal Union bio pravi hit belgijskog šapionata, ali je u kupu eliminisan veoma rano i ove sezone želi da popravi utisak, a večeras od 20 časova na stadionu ''Jozef Marien'' dočekaće Ostende u osmini finala Kupa Belgije.

Rojal Union pokazuje da nije bio jednosezonsko čudo, pošto je i u ovoj u vrhu belgijskog fudbala. Ekipa trenera Karela Gerertsa igra dobro od početka sezone i u poslednjih devet kola šapionata je bez poraza, a poslednji neuspeh su pretrpeli u derbiju protiv lidera prvenstva Genka koji je slavio sa 2:1. Taj meč odigran je 11. septembra, a od tada je Rojal Union odigrao 16 utakmica i doživeo samo jedan poraz i to u Ligi Evrope od Union Berlina, dok su u šampionatu Belgije ostali neporaženi u devet mečeva.

Vicešapion iz prošle sezone se i u ovoj trenutno nalazi na drugoj poziciji sa osvojenih 36 bodova, deset manje od vodećeg Genka koji trenutno deluje nezaustavljivo. Što se tiče takmičenja u Kupu Belgije, Rojal Union je dva puta uspevao da stigne do trofeja i to u uzastopnim sezonama, ali je drugi trofej osvojen pre 108 godina i dugo navijači kluba iz Sent Žila čekaju novi pehar u vitrinama. Prošle sezone se Rojal Union nije baš proslavio pošto je ispao veoma rano, jednu rundu pre šesnaestine finala od Mehelena, dok je ove sezone u šesnaestini finala savladao Kapelen sa 7:1.

Ostende se prilično muči ove sezone i malo je verovatno da je timu trenera Dominika Talamera Kup Belgije previše bitno takmičenje pošto u šampionatu ne stoji baš najbolje. Ostende je češće trpeo poraze nego što je uživao od početka sezone u pobedama i trenutno se nalazi na 14. mestu, četiri boda daleko od prve pozicije ispod crte na kojoj se nalazi Varegem. Pred pauzu zbog Svetskog prvenstva Ostende je u belgijskom šampionatu doživeo katastrofu pošto je a 6:0 poražen od Vesterloa.

Ostende je najveći uspeh u kup takmičenju ostvario u sezoni 2016/2017. kada je stigao do finala u kojem je poražen od Zulte Varegema posle jedanaesteraca. Prošle sezone je Ostende ispao kao i Rojan Union takođe u šestoj rundi kupa, a u ovoj je u šesnaestini finala uspeo da eliminiše sa 4:1 Tes Sport.

Rojan Union je uspešniji u poslednjijh deset mečeva sa pet ostvarenih pobeda u odnosu na tri Ostendea, a dve meča su završena nerešeno. Ostende je tri pobede ostvario u nizu, a poslednje dve su se dogodile upravo u Kupu Belgije. U meču ova dva tima u šapionatu pre dva meseca, Rojal Union je bio ubedljiv sa 6:1.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)