KO JE GLAVNI? Borba za prevlast na Kanarskim ostrvima

M.T.

26. 11. 2022. u 11:14

GOSTI su u seriji od dve pobede.

КО ЈЕ ГЛАВНИ? Борба за превласт на Канарским острвима

Foto: Profimedia

Prve komšije, Las Palmas sa ostrva Gran Kanarija i Tenerife sa istoimenog ostrva odigraće večeras od 22 sata utakmicu 17. kola španske Segunde za prevlast na Kanarskim ostrvima. Las Palmas je domaćin ove utakmice na stadionu ''Gran Kanarija'', ali je ne dočekuje u baš dobro jformi.

Posle duge serije dobrih rezultata, Las Palmas je u poslednje vreme počeo da posrće, iako još uvek nema razloga za paniku. Ekipa trenera Garsije Pimijente u šapionatu već četiri kola ne zna za pobedu pošto je dva puta uzastopno poražen, a zatim i dva puta u nizu remizirao. U poslednjih mesec dana Las Palmas je uspeo da pobedi samo u drugoj rundi Kupa kralja protiv Teruela minimalnim rezultatom.

Ipak, četiri meča bez pobede nisu previše unazadila Las Palmas koji se i dalje nalazi pri vrhu Segunde. Trenutno je na trećoj poziciji koja vodi u plej-of za plasman u La Ligu sa 28 osvojenih bodova, dva manje od drugopalsiranog Burgosa i tri manje od lidera tabele Alavesa. Međutim, Las Palmasu za vrat dišu Levante i Eibar koji imaju samo po bod manje. Iako je vezao dva poraza, a zatim i dva remija sa primljenim golovima, Las Palmasu i dalje ostaje najjači deo tima defanziva. Odbrana je druga najbolja u ligi sa svega devet primljenih golova, iza sjajnog Burgosa koji je primio samo četiri.

Tenerife od početka sezone igra u serijama. Posle niza od šest utakmica bez poraza, usledila je serija od tri poraza od Leganjesa, Saragose i Mirandesa, da bi zatim Tenerife vezala dve pobede u prethodna dva kola pošto su iznenadili Burgos i pobedili Uesku. Računajući i Kup kralja u kojem su u drugoj rundi bili bolji od Lealtada, Tenerife su u seriji od tri pobede i u dobroj formi idu na noge Las Palmasu.

Zahvaljujući pobedi u poslednja dva kola Tenerife su uspele da se malo odalje od opasne zone i trenutno se tim trenera Luisa Migela Ramisa nalazi na 14. poziciji sa 20 osvojenih bodova, četiri više od Mirandesa koji je prvi tim ispod crte.

Las Palmas ima neznatnu prednost kada su u pitanju međusobni dueli pošto je u poslednjih 10 mečeva protiv Tenerifa uspeo da ostvari četiri trijumfa, dok su Tenerife upisale jednu pobedu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,48) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere