OKRŠAJ DVE BORUSIJE: Dortmund preko Menhengladbaha cilja vrh

V.D.

11. 11. 2022. u 08:54

BORUSIJA Menhengladbah će dočekati ''milionere'' iz Dortmunda u jednoj od zanimljivijih utakmica 15. kola Bundeslige večeras od 20.30.

ОКРШАЈ ДВЕ БОРУСИЈЕ: Дортмунд преко Менхенгладбаха циља врх

Foto: Profimedia

Domaćin će pokušati da pred svojim navijačima da prekine jaku lošu seriju igara u proteklih mesec dana, dok gosti žele pobedom da se probiju u jedno od mesta koje vode u Ligu šampiona i tako na miru dočekaju pauzu pred Svetsko prvenstvo u Kataru.

Menhengladbah je veoma solidno započeo sezonu, ali su njegove igre u poslednje vreme doživele drastičan pad. U protekle četiri utakmice, imaju samo jednu pobedu uz tri poraza od kojih je najskoriji bio preko nedelje kada su na gostovanju izgubili od Bohuma sa 2:1. Nakon 14 odigranih kola izabranici Danijela Farkea zauzimaju deveto mesto i osvojili su 19 bodova. Takođe su i šokantno ispali u Kupu kada je bolji od njih bio drugoligaš Darmštat. Jedina dobra stvar ove sezone su igre koje pružaju na svom ''Borusija-Parku'', odigrali su sedam utakmica na njemu i u njima osvojili 15 bodova. Ukoliko pobede Dortmund, to će im biti treća vezana pobeda protiv njih na svom stadionu u prvenstvenim utakmicama.

Što se tiće imenjaka iz Dortmunda, oni se nalaze u dobroj formi, i pre poraza od Volfsburga u sredu vezali su tri pobede u domaćem prvenstvu. Trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli i imaju šest bodova manje od lidera Bajerna. ''Milioneri'' slabo igraju na gostovanjima ove sezone, na sedam utakmica osvojili su devet bodova uz gol-razliku 8:12, ali se nadaju da će moći do trijumfa protiv protivnika koji se nalazi u kontra ritmu.

U grupi ''G'' u Ligi šampiona zauzeli su drugo mesto i u nokaut fazi će igrati sa Čelsijem. Zanimljivo je da imaju jednu od boljih odbrana Bundeslige iako im to u proteklim godinama nikada nije bila jača strana, za sada su primili 17 golova, a samo su Bajern, Union i Frajburg primili manje pogodaka od njih. 

Što se tiče međusobnih duela, ekipe su poprilično izjednačene. U prethodnih pet utakmica, Dortmund je slavio tri puta, dok je Menhengladbah pobedio dva puta. Poslednji put su se sastali u februaru kada je na ''Signal Iduna parku'' bilo 6:0 za ''milionere''. 

Domaći će biti bez dvojice nosilaca igre Zomera i Nojhausa, koji će se na tribinama pridružiti Itakuri, Jantškeu i Hanesu Volfu.

Edin Terzić neće moći da računa na Mariusa Volfa, Rotea, Bajno-Gitensa, Moreja, Dauda, Alea i Tomu Menija, dok je pod velikim upitnikom kapiten kluba i bivši igrač Menhengladbaha Marko Rojs.

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će obe ekipe napasti i želeti da pobedom završe ovaj prvi deo sezone.

 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)