DERBI DANA: Leva i Barsa stižu na "Đuzepe Meacu"

Novosti online

04. 10. 2022. u 10:05 >> 12:58

KATALONCI u prestonici mode.

ДЕРБИ ДАНА: Лева и Барса стижу на Ђузепе Меацу

Foto: Profimedia

Fudbaleri Intera dočekaće Barselonu u derbiju trećeg kola Lige šampiona. Meč grupe "C" u Milanu biće svojevrsna bitka za drugo mesto. Naime, Bajern je lider sa šest bodova, očekuje se da će Bavarci savladati Viktoriju na svom terenu i tako zadržati maksimalan učinak, dok večerašnji rivali imaju po tri boda na svom kontu. Ko god stigne do trijumfa biće za veliki korak bliže nokaut fazi takmičenja.

Ekipe u ovaj susret ulaze u dijametralno suprotnim raspoloženjima. "Neroazuri" su doživeli dva uzastopna poraza u Seriji A, poslednji od Rome na svom terenu 1:2, Katalonci na isto toliko mečeva imaju maksimalan učinak i to bez primljenog gola. Ćavijevi puleni savladali su Elče sa 3:0, a onda i Majorku minimalnim rezultatom.

Sastav Simonea Inzagija je nastavio da oscilira, i to ne samo na početku sezone, već i tokom čitavog toka utakmice sa Romom. Devedeset minuta "nerazuri" su išli od sjaja do očaja, u jednom trenutku su ličili na šampionski tim, a u drugom su bili ekipa koja je potpuno nemoćna u pokušaju da organizuje pravi napad pred protivničkim golom. U svakom slučaju, Roma je uspela da prekine niz od čak 10 utakmica bez pobede nad večerašnjim protivnikom i zabeleži prvo slavlje još od februara 2017. godine kada je takođe slavila na Đuzepe Meaci (3:1).

Romi je bilo najteže da "preživi" prvih pola sata utakmice. Pogotku Dimarka, kojem je kumovala prilično loša intervencija Ruja Patrisija, prethodio je poništen gol Edina Džeka, posle odlične akcije domaćina u 10. minutu utakmice.

Međutim, usledio je preokret Rimljana. 

Handanovića su dva puta uzastopno pre primljenog gola na muke stavili Leonardo Spinacola i Paulo Dibala, nakon čega je Argentinac još jednom pokazao kakav je majstor. Na izvrstan način je uhvatio volej posle centaršuta Spinacole i poslao neodbranjiv udarac u domaću mrežu. Konačan rezultat postavljen je u 75. minutu. Lorenco Pelegrini je fenomenalno izveo prekid, a Kris Smoling na pravi način zahvatio loptu i poslao je u levi ugao skamenjenog Handanovića.

Ako je neko imao i najmanju sumnju oko toga da li će se Robert Levandovski na pravi način uklopiti na uslove igranja u Barseloni i španskoj Primeri, sada mu je jasno da je ozbiljno pogrešio. Fantastični Poljak ne da se ekspresno prilagodio, već je postao fudbaler koji je najbrže stigao do devet postignutih golova u španskom prvenstvu u ovom veku. Njemu je to uspelo na sedam mečeva i iz svega 18 udaraca u okvir protivničkog gola. Pogodak iz 20. minuta protiv Majorke prethodnog vikenda bio je dovoljan da se odnesu bodovi sa Balearskih ostrva - 1:0.

S obzirom na to u kakvoj se formi nalazi Inter, Barsa je veći favorit nego pre početka takmičenja. Za "neroazure" bi i nerešen ishod predstavljao uspeh. 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,50)

VREDI PROBATI: 2&2-4 (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića