FRANKFURT BEZ KOSTIĆA NIJE ISTI TIM: Kraljevski klub blizu petog trofeja

V.D.

10. 08. 2022. u 07:57

VEČERAS od 21 čas odigraće se utakmica Super kupa Evrope između Real Madrida i Ajntrahta iz Frankfurta

ФРАНКФУРТ БЕЗ КОСТИЋА НИЈЕ ИСТИ ТИМ: Краљевски клуб близу петог трофеја

FOTO: AP/Frank Augstein

Olimpijski stadion u Helsinkiju biće domaćin 47. po redu Super Kupa Evrope u kojem se za trofej i ček na 5 miliona evra bore pobednik Lige šampiona Real iz Madrida i osvajač Lige Evrope nemački Ajntraht Frankfurt.

Kraljevski klub će osmi put zaigrati u meču za ovaj trofej. Do sada su četiri puta podizali pehar namenjen osvajaču Super kupa. Prvi put tačno pre 20 godina kada je na stadionu Luj Drugi u Monako savladan holandski Fejenord. Madriđani su čekali 12 godina za novi trofej kada su slavili protiv Sevilje. Naredna dva trofeja osvojena su 2016. i 2017. godine kada je ponovo savladana ekipa iz Andaluzije odnosno Mančester junajted.

Slobodno možemo reći da je ovo neočekivani susret jer nijedan od večerašnjih rivala nije bio favorit za osvajanje Lige šampiona odnosno Lige Evrope.

Real je veliki favorit na večerašnjem meču što zbog činjenice da su prvaci Evrope i mnogo skuplji i kvalitetniji tim a sa druge strane što je Frankfurt dodatno oslabljen neigranjem našeg reprezentativca Filipa Kostića koji je jedan od najboljih igrača nemačkog tima i nije otputovao na meč u prestonicu Finske.

Pitanje je trenutka kada će Kostić ozvaničiti saradnju sa slavnim Juventusom iz Torina u transferu vrednom oko 18 miliona evra.

Naš reprezentativac je u Ajntrahtu od 2018. godine, prethodno je igrao za Radnički iz Kragujevca, Groningen, Štutgart i HSV.

FOTO: Tanjug/AP

Tim Karla Anćelotija se nije mnogo promenio u odnosu na prošlu sezonu. Tim su napustili Isko i Luka Jović koji nisu imali neku minutažu u prethodnoj sezoni dok su odradili sjajan posao dovođenjem Antonia Rudigera iz Čelsija koji je u Madrid stigao bez obeštećenja.

Opremu kraljevskog kluba zadužio je i talentovani Čouameni iz Monaka u transferu vrednom čak 80 miliona evra.

Prvenstvo Španije još nije počelo dok su formalni gosti iz Frankfurta nakon rutinske pobede u kupu Nemačke protiv Magdeburga (4:0) u prvom kolu Bundeslige deklasirani na svom terenu od strane Bajerna. Bavarci su slavili sa čak 6:1.

Obično u ovakvim mečevima nema izrazitih favorita ali sada slobodno možemo reći da je kapiten Reala Karim Benzema večeras jako blizu podizanja novog trofeja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)