PRŠTAĆE NA "FILIPS ARENI": Dvoboj velikana za plasman u plej-of

Novosti online

09. 08. 2022. u 09:48 >> 09:48

NAJKVALITETNIJI duel u ovoj fazi takmičenja.

ПРШТАЋЕ НА ФИЛИПС АРЕНИ: Двобој великана за пласман у плеј-оф

Foto: Profimedia

Nakon 1:1 u Monte Karlu, PSV ima lepo priliku da pred svojim navijačima obezbedi plasman u plej-of Lige šampiona. Holandski velikan ugostiće Monaka u revanš susretu 3. kola kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Kad se pogleda rezultat deluje da je PSV zadovoljniji, mada, ako se imaju u vidu dešavanja sa stadiona "Luj II" onda više razloga za osmehe imaju u Monaku, jer su se spasli poraza. A koliko je fudbal varljiv, možda deo javnosti u Kneževini najviše žali za šansom Jusufa Fofane, vezista domaćeg tima mogao je do pogotka vrednog preokreta, međutim, uzdrmao je u finišu samo stativu.

Za zaključke je možda rano, ali za pohvale nije. Pet komada Ajaksu u Amsterdamu za prvi pehar u samostalnoj trenerskoj karijeri, a onda i remi na zahtevnom gostovanju nagoveštavaju da je Rud van Nistelroj na pravom putu.

Novi trener PSV-a je do nogu potukao velikog rivala u meču Superkupa, da bi zatim napravio dve promene, možda i ključne, suprotstavivši Monaku renovirani desni bok. Ne bekovskoj poziciji pojavio se Filip Mvene, kao krilo Ismael Saibari (zamenili su Ki Jana Hoevera i Joana Bakojaka), a taktička promena najviše je uticala da do izržaja ne dođe Takumi Minamino, jer je Monakov novajlija iz Liveprula dejstvovao levom stranom i ostao ograničen samo na jednu šansu.

Prva velika koju su stvorili gosti završena je pokotkom. Veliki posao u izgradnji akcije obavio je Ibrahim Sangare, pojačanje iz moskovskog Spartaka Gus Til produžio do Luka de Jonga, snažni špic je samo ostavio Džoiju Vermanu, a zimski novajlija iz Herenvena podsetio da je PSV s razlogom platio 6.000.000 evra.

Monako je bio umrtvljen. Teško je dolazio do kaznenog prostora rivala, možda je zakinut za jedanaesterac u prvom delu (Tezea pogodila lopta u ruku), da bi se protokom vremena rastrčao, postajao opasniji i za upornost je nagrađen izjednačenjem. Ismail Jakobs je izveo prekid, Jusuf Fofana doturio loptu do Aksela Disasija, a ovaj desnom nogom matirao Valtera Beniteza.

Dvoboj velikana je najkvalitetniji duel u ovoj fazi takmičenja. Očekujemo bar po jedan pogodak u obe mreže.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)