MAKABI ODRAĐUJE POSAO: Na terenu Apolon, u mislima Crvena zvezda!

Novosti online

09. 08. 2022. u 09:07

"ZELENI" turistički na Kipru.

МАКАБИ ОДРАЂУЈЕ ПОСАО: На терену Аполон, у мислима Црвена звезда!

FOTO: EPA

U prvom meču 3. kola Makabi je pregazio Apolon iz Limasola sa 4:0, tako da Kipranima ostaje samo nada u čudo kakvo se ne dešava svakog dana u svetu fudbala.

Sve je u Haifi funkcionisalo izvanredno u sastavu Makabija. Od prvog minuta Izraelci su pritisli rivala, nisu mu dali da diše, da iznese loptu sa svoje polovine. Ređale su se prilike, šutevi na gol, u jednom momentu odnos je bio 7:1. 

Prbi pogodak viđen je u 38. minutu, Pibernes je zatresao sopstvenu mrežu. To je bilo ono što je sastav iz Haife čekao, da bedem ispred gola Aleksandra Jovanovića padne, pa da prodišu.

Drugo poluvreme je bilo takvo da je Vukašin Jovanović brzo dobio prvi žuti karton, potom je Mohamed postigao drugi gol za Makabi, da bi u 60. minutu nekadašnji srpski zlatni orlić dobio i drugi žuti karton, te je svoj tim ostavio sa igračem manje. To je bio poklon kakav ozbiljne ekipe, a Makabi delom dokazuje da je takav, ne propuštaju.

Kazna je stigla brzometno, posle samo 120 sekundi, Ali Muhamed je ponovo pogodio i doneo velikih tri razlike za prvaka Izraela. Devizom što je sigurno, sigurno je odigrao je Makabi do kraja, nije skidao nogu sa gasa i to ga je dovelo do četvrtog pogotka preko Haziza. To je već prednost koja se retko, baš retko stizala u istoriji evropskih kupova, a pogotovo za timove kao što je Apolon.

I ovog puta je starter u timu Makabija bio srpski defanzivac Bogdan Planić, bivši fudbaler Crvene zvezde, kojeg će, po svemu sudeći, put vrlo brzo ponovo dovesti na "Marakanu".

"Zeleni" su praktično odradili posao u prvom meču, utakmica u Limasolu prestavljaće formalnost, ali i svojevrsnu pripremu pred duele sa srpskim šampionom. Ipak, Apolon će dati sve od sebe da popravi utisak iz prvog duela.

NAŠ TIP: ug 1-3 (kvota 1,50) 

TIP ZA HRABRIJE: 1&2-5 (kvota 5,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni