REVANŠ SA PJUNIKOM JE SAMO FORMALNOST, ALI... Crvena zvezda u Jerevanu ide na pobedu!

Novosti online

09. 08. 2022. u 10:06

NEMA kalkulisanja.

РЕВАНШ СА ПЈУНИКОМ ЈЕ САМО ФОРМАЛНОСТ, АЛИ... Црвена звезда у Јеревану иде на победу!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda danas od 19 časova gostuje u Jermeniji ekipi Pjunika na stadionu "Vazgen Sargisjan" u okviru revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi put u svojoj bogatoj istoriji crveno-beli su igrala sa popularnom "akademijom" prošle srede na "Marakani". Srpski šampion slavio je sa ubedljivih 5:0. Realizaciju i brzinu je demonstrirao Osman Bukari sa tri gola, a pored krilnog napadača pogađali su Kings Kangva i Stefan Mitrović.

Očekivanja pred susret u Jerevanu izneo je trener kluba iz Ljutice Bogdana Dejan Stanković.

- Hvala na toploj dobrodošlici. Nisam prvi put u Jermeniji, bio sam ovde kao igrač i posle kad sam radio u UEFA. Ako smo do golova došli na osnovu njihovih indivudalnih greaška u Beogradu, to je zasluga naših igrača, jer smo ih "naterali" da to urade. Do golova se i tako dolazi, a teren je jedino merilo. Bila je dobra takmičarska utakmica sa visokim intenzitetom, ali morali smo da se dobro ozonojimo za svaki gol. Gledaćemo da to uradimo iz sutra, iako s nama iz startne postave nisu tu Rodić, Ivanić i Pešić. Međutim, imamo adekvatne zamene i momke koji će sutra pokazati šta znaju - počeo je Stanković. 

 

SUDIJE MEČA:

Glavni: Vili Kolum (Škotska)

Prvi pomoćnik: David McGeači (Škotska)
Drugi pomoćnik: Fransis Konor (Škotska)
Četvrti: Kevin Klensi (Škotska)
VAR: Denis Higler (Holandija)
AVAR: Edvin van de Graf (Holandija)

Bez obzira na pozitivan rezultat iz prvog meča, "mister" želi pobedu. 

 

- Svaka evropska utakmica je dokazivanje i potvrđivanje za nas, a tako će biti i sutra. Na teren će izaći najbolji tim, iako nam fale tri igrača, ali imamo dobre zamene i širok roster. Svi su željni igre, želimo da izađemo jako, a idemo na pobedu zbog veličine kluba koja nas obavezuje na to, ali i koeficijenta.

 
Same reči hvale imao je Stanković o Pjuniku, iako je rezultat iz prvog meča zaista bio visok (5:0). 
 
- O Pjuniku mislim sve najbolje, nisu slučajno ovde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, iako papir nekada pokaže da si izrazit favorit, kao što smo mi to bili u Beogradu, međutim, naišli smo na organizovan i čvrst otpor. Morali smo da budemo fokusirani, iako nam je koncentracija popustila u par navrata, prevashodno u prvih 15 minuta utakmice. Poklonili smo im par lopti, ispred našeg gola, pa i na sredini, gde su fudbaleri Pjunika umalo to iskoristili. Pričali smo i analizirali šta ne treba da se ponavlja više - podvukao je Stanković. 


Crvena zvezda je odlično startovala odlično u domaćem šampionatu i zabeležila četiri pobede iz isto toliko duela. Da tim gaji napadački fudbal svedoči gol razlika 17:1, a od početka Superlige Srbije crveno-beli su naročito bili golgeterski raspoloženi na stadionu "Rajko Mitić". Redom su padali niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0), Mladost iz Lučana na strani (1:2) i Radnik (6:0). 
 
Pjunik je startovao domaći šampionat i doživeo poraz od Ararata na svom terenu minimalnim rezultatom, a to je ujedno i jedina utakmica koju su igrali u prvenstvu. Na evro-sceni Pjunik je uspeo da savlada rivale u prvom i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Jermsnki predstavnik je bio bolji od Kluža posle bolje izvođenih jedanaesteraca (3:2), pošto je nakon dvomeča skor glasio 2:2. U narednoj rundi jermenski prvak je uspeo da deklasira Didelanž sa 4:1 na gostujućem terenu, a na iznenađenje svih kod kuće je kao favorit izgubio sa 1:0.

Crvena zvezda je jednom nogom već u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, međutim, verujemo da se srpski šampion neće opustiti.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)