FENER ŽELI SAMO JEDNO: Titula se mora vratiti u Istanbul!

Novosti online

08. 08. 2022. u 12:18

"KANARINCI" uložili milione.

ФЕНЕР ЖЕЛИ САМО ЈЕДНО: Титула се мора вратити у Истанбул!

Profimedia

Fudbaleri Fenerbahčea večeras od 20.45 započinju takmičenje u turskoj Superligi. Gigant sa Bosfora na svom "Šukru Saračoglu" stadionu dočekuje novajliju u eliti - ekipu Umranija.

Najveći istanbulski klubovi su se ozbiljno pojačali u nadi da svrgnu sa trona Trabzon. Pre svih Fenerbahče, koji je prema podacima "Transfermarkta" tim sa ubedljivo najvećom procenjenom vrednošću u Superligi (186.000.000 evra). "Kanarinci" su ujedno i najveće trošadžije ovog leta.

Fenerbahče je prošle sezone prošao najbolje od turskih velikana, sezonu je završio na drugoj poziciji za šta najveće zasluge idu Ismailu Kartalu koji je na polusezoni ekipu preuzeo od Vitora Pereire i uspeo da konsoliduje ekipu do prolaska kroz cilj. Ipak, klupska uprava odlučila je da mu ne ukaže poverenje u novoj sezoni, već da se opkladi u još jednog Portugalca – Žorža Žezusa, a podatak da je njega i njegov stručni štab izdvojila 7.500.000 evra, jasno je kakve su ambicije kluba.

O njima govori i prelazni rok u koji je do sada Fener uložio nešto više od 26.000.000 evra, više od bilo kojeg drugog tima u Superligi. 

Sa nekim od novajlija poput Vilijana Araoa iIi Gustava Enrikea je Žezus imao priliku da sarađuje u Flamengu (odakle su obojica i stigli), sa kvalitetima Linkolna pristiglog iz Santa Klare (sećaju ga se i navijači Partizana) se upoznao tokom rada u Portugaliji, u kvalitete Luana Peresa (plaćen Marselju 5.200.000 evra) mogao je da se uveri tokom boravka u Brazilu, dok bi Bruma (PSV), Džošua King (Votford), Egjan Alioski (Al Ahli, prethondo Lids), "oživeli" Emre Mor i pre svih Žoao Pedro (Kaljari) trebalo da donesu instant kvalitet ekipi.

Treba istaći i da se Fener rešio sredinom prošle sezone precrtanih Mesuta Ozila i Ozana Tufana, pride prodao Min-džaea Kima Napoliju za 18.000.000 evra, te da je ovog leta “na nuli”. Međutim, usled brojnih promena u igračkom kadru (otišli još Luiz Gustavo, Hoze Sosa, Alahjar Sajadmaneš…) Žezusu će biti potrebno neko vreme da posloži sve kockice. Do sada, reklo bi se, u tome nije uspeo, pošto je prvi bolan udarac već doživeo. Kijevski Dinamo ga je usred Istanbula eliminisao iz kvalifikacija za Ligu šampiona i pitanje je kakve će to posledice ostaviti na Fener…

Skromna Umranija ima samo jedan cilj pred početak nove sezone, a to je opstanak u ligi. Tim Redžepa Učara prilično je limitiran, ako se na to doda da su pojačanja mahom stizala kao pozajmljeni igrači evidetno je da ni finansije nisu na zavidnom nivou.

Fenerbahče i Umranije sastali su se 2019. u osmini finala turskog Kupa, iznenađujuće, "jelkice" su slavile u oba susreta rezultatom 1:0.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja