FRANCUZI NEMAJU PRAVO NA KIKS: "Trikolorima" preti selidba u diviziju "B"

Novosti online

13. 06. 2022. u 10:23 >> 10:23

FUDBALSKA reprezentacija Hrvatske gostuje aktuelnom svetskom šampionu u okviri 4. kola Lige nacija.

ФРАНЦУЗИ НЕМАЈУ ПРАВО НА КИКС: Триколорима прети селидба у дивизију Б

FOTO: AP

Od finalista minulog Svetskog prvenstva očekivalo se više. Aktuelni vladar planete i branilac titule u Ligi nacija, selekcija Francuske, i dalje nije upisala trijumf u Ligi nacija, dok je Hrvatska u minulom kolu savladala Dansku sa 1:0. "Trikolori" i "vatreni" smatrani su favoritima u grupi "A1", međutim, ne ide sve po planu.

Pomenute reprezentacije podelile su plen na "Poljudu" pre samo sedam dana. Rezultat na stadionu splitskog Hajduka bio je 1:1.

Sama utakmica mnogo više je podsećala na prijateljsku nego na takmičarsku. 

Fudbaleri umorni od tek završene sezone i opterećeni sa četiri reprezentativne utakmice u svega desetak dana, nisu prikazali posebno zanimljivu utakmicu.

Pogotovo u prvom poluvremenu previše su se respektovali igrači obe selekcije. Ante Budimir je propustio najbolju šansu za domaćine, a Musa Dijabi za goste.

U 34. minutu je Kristofer Enkunku zatresao mrežu Dominika Livakovića, ali je VAR potvrdio dobru procenu pomoćnog sudije da je francuski fudbaler bio u ofsajd poziciji.

Rani gol u drugom poluvremenu ipak je malo ubrzao utakmicu. Igrao se 52. minutu kada je Visam Ben Jeder odlično proigrao Adrijana Rabioa, ovaj je utrčao u prostor, pobegao Josipu Juranoviću i savladao hrvatskog golmana.

Imali su "trikolori" preko Antoana Grizmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspeo da izađe kao pobednik iz situacije jedan na jedan.

Kazna je usledila u 82. minutu, Andrej Kramatić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić – 1:1.

Ovaj meč bio je jubiralni 150. za kapitena hrvatske reprezentacije Luku Modrića.

Večeras od 20.45 na stadionu "Francuska" u Parizu domaćin je apsolutni favorit. Sve sem trijumfa izabranika Didijea Dešama predstavljalo bi iznenađenje, a eventualni poraz značio bi eliminaciju iz takmičenja i potencijalnu selidbu u diviziju "B".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)