LUKA JOVIĆ PREDVODI NAPAD MILANA: Vreme je za prvenac u Seriji A

O. M.

02. 12. 2023. u 11:07 >> 11:08

MILAN dočekuje Frozinone u 14. kolu Serije A. Utakmica se igra na stadionu "San Siro" od 20 časova i 45 minuta.

ЛУКА ЈОВИЋ ПРЕДВОДИ НАПАД МИЛАНА: Време је за првенац у Серији А

Foto: Profimedia

Domaći tim je prošlog vikenda sa minimalnih 1:0 savladao Fiorentinu i tako prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede u Seriji A. Gol je postigao Teo Ernandez sa bele tačke. Francuski bek je izveo penal jer njegov zemljak Olivije Žiru, koji to obično radi, a u poslednje vreme ne baš besprekorno, nije igrao. 

Njegovo mesto u špicu napada rosonera zauzeo je od starta srpski reprezentativac Luka Jović koji za 82 minuta na terenu nije uspeo da postigne prvi gol u Seriji A za Milan. Jovića je u 83. minutu zamenio Frančesko Kamarda, dečak koji će tek u martu sledeće godine napuniti 16 godina a od subote drži rekord Serije A kao najmlađi debitant u istoriji.

Pobeda nad Fiorentinom bila je prva prvenstvena još od početka oktobra, ali radost navijača "roso-nera" trajala je samo tri dana pošto je usledio poraz na San Siru od Borusije Dortmund u Ligi šampiona. 

Milanezi su sada u teškoj situaciji i moraće da pobede Njukasl u gostima ako žele u drugi krug elitnog klupskog takmičenja i da se nadaju da će Dortmund odigrati pošteno protiv Pariz sen Žermena u poslednjem kolu.

A što se tiče borbe za "skudeto", izabranici Stefana Pijolija su i dalje u konkurenciji, iako Inter ima šest bodova više a Juventus sedam, s tim što su "bjankoneri" već odigrali svoju utakmicu 14. kola i savladali Moncu.

Povrede i suspenzije i dalje muče Pijolija. Žiru služi drugi meč suspenzije, Rafael Leao ima probleme sa preponom, Noa Okafor sa butnim mišićem pa će Jović verovatno opet dobiti priliku u napadu a pomagaće mu Kristijan Pulišić, Čukveze i Loftus-Čik.

Mladi Kamarda će opet čekati priliku sa klupe, a ako uđe i zatrese mrežu oboriće još jedan rekord - postaće najmlađi strelac u istoriji Serija A. Ta čast trenutno pripada legendarnom napadaču Rome, Amadeu Amadeiju, koji je 1937. godine bio strelac sa 15 godina i 287 dana.

Frozinone je pre tri nedelje već gostovao na ovom stadionu i izgubio glatko 2:0 od Intera. Posle reprezentativne pauze "đaloazuri" su ostvarili pobedu nad Đenovom kod kuće kojom su se popeli na deveto mesto tabele sa 18 bodova. Imaju osam bodova više od ekipa u zoni ispadanja, a samo tri manje od sedmoplasirane Bolonje, koja trenutno drži poziciju koja vosi u Ligu konferencija.

Ovo je peti susret Milana i Frozinonea u Seriji A, a "đaloazuri" nikada nisu pobedili. Milan ima dve pobede, a dva susreta završena su nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,48) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO TO DOSAD NISMO ZNALI? Evo čemu služe poslednje rupe za pertle na patikama