SIMBOLI VERE, NADE I ZAJEDNIŠTVA: Osveštana krsna znamenja na crkvi u varošici Ušće kod Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

22. 05. 2024. u 18:44

Uz blagoslov Episkopa žičkog Justina osveštani su i postavljeni krstovi na crkvu Sretenja Gospodnjeg koja se gradi u varošici Ušće u Ibarskoj klisuri nadomak Kraljeva.

СИМБОЛИ ВЕРЕ, НАДЕ И ЗАЈЕДНИШТВА: Освештана крсна знамења на цркви у варошици Ушће код Краљева

GU u Kraljevu

Svečanom činu i postavljanju krsnih znamenja koja će krasiti kupolu hrama i zvonik crkve, blagosiljao je arhijerejski namesnik studenički protojerej Danilo Petrović uz sasluženje paroha iz Čukojevca, Vrdila, Raške i Jošaničke Banje i u prisustvu vernog naroda ušćanske parohije i okolnih mesta, monaštva manastira Studenice, kao i predstavnika kraljevačke lokalne samouprave i čelnika Raškog okruga.

GU u Kraljevu

 

- Neka ovaj hram bude ponos ove parohije, a utočište svakom pravoslavnom hrišćaninu koji ga bude posetio - rekao je, pored ostalog, u svojoj besedi protojerej Danilo Petrović prenoseći blagoslov Episkopa žičkog Justina.

GU u Kraljevu

 

Iz budžeta za prošlu i ovu godinu kraljevačka lokalna samouprave je, podsećamo, izgradnju Hrama Sretenja Gospodnjeg u Ušću pomogla sa ukupno šest miliona dinara, dok su svoje priloge i donacije upućivali i brojni meštani i ovdašnji provrednici.

GU u Kraljevu

 

Postavaljanjem znamenja kao simbola vere, nade i zajedništva, završeni su radovi na spoljnom uređenju kupole, a u planu je nastavak radova na crkvi, uvođenje struje i grejanja, ugradnja prozora, kao i uređenje fasade i dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)