PRVI PROBLEMI PRI NAPLATI TAKSE ZA ULAZAK MOTORNIM VOZILIMA U ZAŠTIĆENO PODRUČJE I Užičani besplatno u NP "Tara"

N. J.

22. 04. 2024. u 13:05

PROTEST tridesetak građana kraj kućice za naplatu u Perućcu urodio je plodom, pa je izmenjena Odluka o naplati naknade za ulazak vozilima u Nacionalni park "Tara" i ova obaveza ne važi za vlasnike četvorotočkaša sa registracionim oznakama Bajine Bašte i Užica.

ПРВИ ПРОБЛЕМИ ПРИ НАПЛАТИ ТАКСЕ ЗА УЛАЗАК МОТОРНИМ ВОЗИЛИМА У ЗАШТИЋЕНО ПОДРУЧЈЕ   И Ужичани бесплатно у НП Тара

N. Janković

Pritom, ljudi mahom iz sela Jagoštica i Rastište, iako su već bili oslobođeni ovog nameta, bili su nezadovoljni jer su načuli da će je za njih planirano uvođenje godišnje takse od 2.000 dinara... NP "Tara" nalazi se i na teritoriji Bajine Bašte, i na teritoriji grada na Đetinji, pa su protestovali i Užičani. I, na kraju, svi zainteresovani bili su na sastanku sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević i direktorom NP, Dragićem Karaklićem, pa je predloženo da se prihvati izmenjena odluka...

- Pred nama su pozvali nadležne u Ministarstvu i čuli smo da je potrebno da lokalna samouprava podnese inicijativu, pa da i užičke tablice budu oslobođene takse, koja se do konačne odluke njima neće naplaćivati - kaže Ljubomir Mandić, koji je sa predstavnicima građana prisustvovao sastanku.

Direktor Karaklajić, nadalje, najavljuje i sastanak Saveta korisnika NP "Tara", tokom kojeg će se razmatrati još neke mogućnosti da se pojedinc oslobode taksa - vlasnici imanja i potomci, na primer.

- Nadzorni odbor će 25. aprila doneti odluku o uvođenju desetodnevne takse od 800 i godišnje takse od 2.000 dinara, za sve ostale koji motornim vozilima dolaze u zaštićeno područje - kaže Dragić Karaklić.

Podsetimo, naplata naknade počela je 22. aprila, dve "kućice" postavljene su u Perućcu i na Kaluđerskim barama, a predviđeno je da vozači automobila i motocikala plaćaju 300 dinara po danu, vozači kombija 500, kamiona i autobusa 700, a vozači vozila sa tri osovine 1.700 dinara dnevno. Između ostalih, ovo ne važi ni za penzionere sa najnižim primanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)