NEMANJA - HRABRO SRCE: Šesnaestogodišnji Kraljevčanin prvak Evrope u MMA borilačkom sportu

G. ĆIROVIĆ

22. 04. 2024. u 12:27

Iako ima samo šesnaest godina, a MMA sportom (mešovitim borilačkim veštinama) se bavi tek dve godine, Nemanja Blagojević iz Kraljeva je Srbiji već doneo titulu evropskog šampiona u svojoj uzrasnoj kategoriji.

НЕМАЊА - ХРАБРО СРЦЕ: Шеснаестогодишњи Краљевчанин првак Европе у ММА борилачком спорту

G.Šljivić

Kao državni prvak u kategoriji do 120 kilograma, u konkurenciji boraca od 16 do 18 godina, Nemanja se na nedavnom prvenstvu Starog kontinenta održanom u Beogradu okitio zlatnom medaljom i tako skrenuo pažnju sportske javnosti na sebe, kao i na kraljevački MMA klub „Feniks“ koji je za kratko vreme u svojim redovima iznedrio državnog i evropskog šampiona.

- Za ovaj uspeh ogromne zasluge imaju i Ivan Knežević, trener i osnivač kluba „Feniks“, i Stefan Jončić, trener u klubu i u reprezentaciji Srbije, kao i svi koji mi daju podršku, porodica, prijatelji i posebno nastavnici koji su imali razumevanja za odsustvo sa časova zbog treninga i priprema – skromno je na prijemu u kraljevačkoj Gradskoj kući istakao Nemanja Blagojević.

G.Šljivić

Tekst potpisa

Učenik druge godine Poljoprivredno-hemijske škole u Kraljevu, Nemanja je najpre sa svojim drugarima krenuo na rvanje, a potom je iz radoznalosti i zabave počeo da trenira MMA borilačke discipline. Vredno treniranje, upornost i istrajnost ubrzo su doneli rezultate, pa je postao državni, a zatim i evropski šampion.

- Sledeći stepenik je Svetsko prvenstvo koje će se od 5. do 11. avgusta ove godine održati u Abu Dabiju – naglašava mladi šampion. - Predstoji mi naporan rad, ali verujem da ću kao član nacionalne selekcije i na ovom takmičenju svojoj državi i gradu doneti novu, nadam se najsjajniju medalju.

MMA

MMA je skraćenica od Mixed Martial Arts u Srbiji poznatiji kao „ultimat fajt“. To je moderan borilački sport koji je kombinacija mnogih borbenih stilova - boksa, tajlandskog boksa, rvanja, brazilske džiju-džice i džudoa, sa zvanično najbržom stopom razvoja na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)