ZLATNI JUBILEJ NOVOSADSKE AKADEMIJE UMETNOSTI: Svečanost povodom obeležavanja 50 godina, u SNP u ponedeljak 22. aprila

Lj.P.

19. 04. 2024. u 14:08

POVODOM jubileja 50 godina Akademije umnetnosti u Novom Sadu, u ponedeljak, 22. aprila, održaće se svečanost u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“.

ЗЛАТНИ ЈУБИЛЕЈ НОВОСАДСКЕ АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ: Свечаност поводом обележавања 50 година, у  СНП у понедељак 22. априла

FOTO: Akademija umetnosti

Prisutnima će se obratiti prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu i profesor Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti.

Na svečanosti povodom zlatnog jubileja nastupiće Lenka Petrović, nekadašnja studentkinja Akademije umetnosti i Džulijarda, sada docent na studijskom programu izvođačke umetnosti modul harfa, solistkinja orkestra Concerto Budapest u Mađarskoj, harfistkinja koja je 2018. godine osvojila prvu nagradu na prestižnom 20. Međunarodnom takmičenju harfista u Izraelu i postala prvi dobitnik ove nagrade iz Srbije.

U muzičkom delu programa nastupiće izvanredna Lana Zorjan, koja je nedavno prvi lauerat iz Srbije jedne od najprestižnijih priznanja u oblasti klasične muzike Classical Music Award – ICMA 2024“, u kategoriji „Otkriće godine“. Petnaestogodišnja Lana Zorjan je studentkinja violine u klasi profesora Stefana Milenkovića.

Studenti treće godine glume na srpskom i mađarskom jeziku u klasama profesora Borisa Liješevića i Lasla Šandora, izvešće deo ispita iz scenskih igara – tango.

Povodom jubileja, istog dana, u 19 časova, u Galeriji Akademije umetnosti (Bulevar Mihajla Pupina 20) svečano će biti otvorena izložba „Put jedne intimnosti“, slikara Milivoja Nikolajevića, jednog od osnivača Akademije umnetnosti. Pored slika i crteža biće izloženi i predmeti u vezi sa njegovim umetničkim tragom. Izložba će biti otvorena do 10. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)