NA SPISKU ZA PARIZ I OSMORO ZRENJANINACA: U susret Olimpjskim igrama u Francuskoj, selektor bokserske reprezentacije posetio grad na Begeju

B. G.

16. 04. 2024. u 18:32

SELEKTOR bokserske reprezentacije Srbije, Zrenjaninac Milan Piperski u svoj rodni grad, doneo je duh olimpiskih igrara u Parizu, na kojima će nastupiti najmanje tri srpske boksera.

НА СПИСКУ ЗА ПАРИЗ И ОСМОРО ЗРЕЊАНИНАЦА: У сусрет Олимпјским играма у Француској, селектор боксерске репрезентације посетио град на Бегеју

foto: grad Zrenjanin

On je tom prilikom najavio i Evropsko prvenstvo u Beogradu, koje će da se održi 18. aprila.

Gradonačelnik Zrenjanina, ugostio je u Gradskoj kući u Zrenjaninu, nekadašnjeg bokserskog šampiona, sada selektora nacionalnog tima Srbije, ponosno ističući da će grad, koji su proslavili bokser Zvonko Vujin, rvač Branko Simić, braća Vanja i Nikola Grbić, Slobodan Nikić, Dejan Bodiroga, Milorad Stanulov, Momir Rnić, Maja Ognjenović i mnogi drugi i u Parizu imati brojnu delegaciju, nastavljajući tako tradiciju još od Olimpijskih igara u Melburnu, 1956. godine, od kada Zrenjaninci neprekidno učestvuju, kao sportisti, treneri ili sudije.

Milan Piperski izrazio je nadu da će bokseri Srbije, na predstojećem Evropskom šampionatu uz podršku publike u Beogradu, overiti najmanje još jednu vizu za Pariz, uz već čekirane pasoše za dve devojke i jednog boksera, koji su ranije obezbedili plasman.

- U ovom trenutku nam je bitno što su Beograd i Srbija domaćini Evropskog prvenstva, gde nas očekuju važne obaveze i posle dugo godina očekujemo i više medalja - istakao je Piperski prisećajući se bokserske legende iz Zrenjanina, Zvonka Vujina, koji je u rodni grad doneo dve olimpijske medalje i obeležio nezaboravnu epohu sporta i radosti.

 

- Ponosni smo na činjenicu da je jedan od osnivača olimpijskog pokreta dr Ferenc Kemenj, takođe iz Zrenjanina i na podatak da je za sada na spisku učesnika za Pariz osmoro naših takmičara i trenera - dodao je gradonačelnik Salapura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave