PRIREĐEN PRIJEM ZA EMIRA KUSTURICU: Dobitnik Borine nagrade gost grada Vranja

J. S.

15. 04. 2024. u 14:40

GRADONAČELNIK Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima priredio je prijem za srpskog režisera, scenaristu, producenta, kompozitora i glumca Emira Kusturicu.

ПРИРЕЂЕН ПРИЈЕМ ЗА ЕМИРА КУСТУРИЦУ: Добитник Борине награде гост града Врања

Foto: Grad Vranje

Tom prilikom gradonačelnik se zahvalio Kusturici na dolasku, istakavši značaj manifestacije "Borina nedelja" govorio je o kulturnoj infrastrukturi koju Vranje poseduje. 

Emir Kusturica se zahvalio na prijemu i nagradi i govorio je o značaju "Borinog grada".

- Brend vašeg grada je Bora Stanković i prepoznaju ga svi na prostoru bivše SFRJ. Kada se pomene Bora, setimo se "Koštane", "Uvele ruže" i svega onoga što spada u kulturnu baštinu - rekao je Kusturica.

Ovogodišnja književna nagrada „Borisav Stanković“ uručena je sinoć Emiru Kusturici u Muzej kući Bore Stankovića na završnoj večeri manifestacije „Borina nedelja“, za njegov celokupan književni opus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom