GRADONAČELNIK PREUZEO KUMSTVO: U Zrenjaninu uz lomljenje česnice i liturgiju obeležen Božić (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

07. 01. 2024. u 18:07

Uz jutarnju svečanu Božićnu liturgiju u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u najvećem stambenom naselju Bagljaš u Zrenjaninu, lomljena je česnica, koju su, kao kumovi, obezbedili braća Mića i Nedeljko Stanić.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРЕУЗЕО КУМСТВО: У Зрењанину уз ломљење чеснице и литургију обележен Божић (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Kumstvo je od njih, za narednu godinu preuzeo gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Tradicionalno lomljenje Božićne česnice, koje se od 2017. godine održava u ovom hramu, okupilo je veliki broj Zrenjaninaca koji su, nakon liturgije, lomili česnicu u kojoj se nalazio dukat.

Božićnu liturgiju služio je starešina hrama, protonamesnik Slobodan Čestić, koji je pročitao Božićnu poslanicu Srpske pravoslavne crkve.

- Veoma sam srećan što mi je pripala čast da primim kumstvo u hramu Vaznesenja Gospodnjeg i ovom prilikom svim vernicima čestitam jedan od najvećih hrišćanskih praznika, želim da ih božićne radosti prate tokom cele godine, da se snažimo i u veri, u ljubavi prema Bogu, ali i prema svojim bližnjima - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, ponosan na činjenicu da grad Zrenjanin, svake godine, izdvaja određena novčana sredstva kojima se pomažu sve verske zajednice na teritoriji grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!