U PARAĆINU DONIRANO 699 JEDINICA KRVI: Ove godine malo više davalaca nego prošle (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 12. 2023. u 19:04

DANAS je u prostorijama Crvenog krsta u Paraćinu održana poslednja ovogodišnja akcija prikupljanja krvi kojoj se odazvao 21 sugrađanin.

У ПАРАЋИНУ ДОНИРАНО 699 ЈЕДИНИЦА КРВИ: Ове године мало више давалаца него прошле (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Bila je to 24. po redu akcija ove godine koju Crveni krst organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša. Ovogodišnji rezultat u Paraćinu na godišnjem nivou je 699 jedinica dragocene tečnosti, dok je prethodne godine prikupljena 661 jedinica.

-  To jeste neznatno povećanje godišnjeg broja davalaca koji paraćinsku opštinu svrstava u republički prosek kad je dobrovoljno davalaštvo krvi u pitanju, a koji iznosi oko tri odsto davalaca u odnosu na broj stanovnika u opštini – ističe Miroslav Mitrović iz Crvenog krsta, koji je ujedno iskoristio priliku da svim učesnicima DDK akcija poželi puno zdravlja i uspeha u Novoj 2024. godini.

Foto: Z. Rašić

A među današnjim humanistima bila je i Ruža Velemir, koja je krv donirala već 19 put. Kaže da je u punom zdravlju i ubeđena je da tome doprinosi i to što redovno daje krv, jer se nakon toga i subjektivno odlično oseća.

- Osnovni razlog zbog kog učestvujem u ovkvim akcijama je, naravno, humani, ali sam sigurna da to poboljšava i moje zdravlje jer se uvek nakon doniranja krvi odlično raspoložena i imam puno energije – rekla je, za „Novosti“, ova sugrađanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima