VRANJE DOBILO DESETI KUTAK ZA MALIŠANE: Otvoren novi vrtić u naselju Raška (FOTO)

J. S.

14. 12. 2023. u 14:01

Dugoočekivani vrtić u naselju Raška, danas je svečano otvoren. Vrtić je kapaciteta 240 mesta i trenutno je najveći vrtić u gradu, zahvaljujući kome su liste čekanja redukovane.

ВРАЊЕ ДОБИЛО ДЕСЕТИ КУТАК ЗА МАЛИШАНЕ:  Отворен нови вртић у насељу Рашка (ФОТО)

Foto : J.S.

Simboličnim presecanjem vrpce i puštanjem balona sa mališanima ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković, sa saradnicima,  otvorili su ovaj vrtić.

- Čast i zadovoljstvo mi je uvek da dođem u vaš lepi grad, grad sa dušom, koji je od danas bogatiji za još jedno obdanište. Uveren sam da će iz ovog novog vrtića jednoga dana izaći neki novi Bora Stanković, neka nova Karaminga ili neki Ava Justin koji će duhovnošću napajati naš srpski narod, ali i sve one koji u Srbiji zajedno s nama u slozi i ljubavi žive – rekao je Selaković u Vranju.

Kao najvažniju stvar Selaković je istakao da se smanjuje  lista čekanja sa oko 300 na 60 dece, i da može već unapred da se planira izgradnju jedanaestog obdaništa.

Objekat je izgrađen na 3.000 metara kvadratnih, uz poštovanje najviših standarda i principa energetske efikasnosti. Vrtić ima 14 radnih prostorija, dve sale, veliki atrijum unutar objekta, kao i ograđeno dvorište sa mobilijarom, a ukupna vrednost radova je 250 miliona dinara. Vrtić je opremljen je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i fondacije ,,Novak Đoković“, najsavremenijim nameštajem i didaktičkim materijalom.

Foto: J.S.

 

Projekat je rezultat izuzetne saradnje Vlade Republike Srbije, resornog ministarstva i Grada Vranja, a ukupna vrednost radova je 205 miliona dinara.

- Za potrebe opremanja uložena su sredstva u visini od oko 15 miliona dinara. Ono što posebno želim da naglasim i obradujem roditelje  je da će otvaranjem ovog objekta, ostali vrtići Predškolske ustanove ,,Naše dete“,  u značajnoj meri  biti rasterećeni, a liste čekanja  redukovane – rekao je Slobodan Milenković.

Direktorka Predškolske ustanove ,,Naše dete'' Lidija Petković osvrnula se na istorijat predškolskog obrazovanja u Vranju istakavši da je vrtić ,,Bajka'' deseti objekat u sistemu Predškolske ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)