AUTO-PUT ŠANSA ZA RAZVOJ PLANDIŠTA: Siromašna opština iz južnog Banata željno čeka gradnju trase Beograd – Vatin (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

08. 12. 2023. u 19:57

OPŠTINA Plandište, koja spada u red najnerazvijenijih u Srbiji, svoju veliku razvojnu šansu vidi u izgradnji budućeg auto-puta Beograd – Pančevo – Vršac – granica sa Rumunijom, koji će kraćim delom proći i kroz njenu teritoriju.

АУТО-ПУТ ШАНСА ЗА РАЗВОЈ ПЛАНДИШТА: Сиромашна општина из јужног Баната жељно чека градњу трасе Београд – Ватин (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ta brza saobraćajnica – kada god da bude bila realizovana – širom će otvoriti vrata novim investitorima, koji mesto za ulaganje uvek biraju na osnovu razvijene putne infrastrukture i blizine auto-puteva, radi lakšeg transporta robe i sirovina. A Plandište se, trenutno, takvim uslovima ne može pohvaliti.

-Stavljanje na rani javni uvid dokumentacije vezane za izradu Prostornog plana budućeg auto-puta jedan je od prvih koraka za izradu tehničke dokumentacije tog najvažnijeg infrastrukturnog projekta u južnom Banatu. Za nas je to dodatni podstrek da krenemo sa opremanjem radnih zona, kako bismo stvorili uslove za dolazak potencijalnih investitora i tako unapredili privredu u našoj opštini – kaže Jovan Repac, predsednik opštine Plandište.

Foto: J.J.Baljak

Jovan Repac, predsednik opštine Plandište

Ova nerazvijena sredina raspolaže sa nekoliko adekvatnih lokacija, koje su prostornim planom predviđene kao radne zone.

-Opremanje radnih zona je svakako nešto na čemu ćemo u budućnosti aktivno raditi u saradnji sa pokrajinskim i republičkim vlastima. Takvi projekti su krucijalni za privlačenje investitora i razvoj jedne male opštine kao što je Plandište. To je naša svetla budućnost – dodao je Repac.

Izgradnja auto-puta za Plandište znači brže i lakše povezivanje sa Beogradom, sa graničnim prelazom sa Rumunijom (Vatin), izgradnju tranzitnih zona, jačanje privrede, razvoj industrije.

Prema izloženom materijalu, auto-put će proći kroz katastarske opštine Barice, Margita, kao i pored kanala Šulov do granice sa katastarskim opštinama grada Vršca.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!