Akcija za pomoć štićenicama u manastiru Sveta Petka

D. N.

24. 11. 2023. u 10:13

Kostolačko Udruženje „Od knjige do duše”, uz podršku Crkve Svetog Maksima Ispovednika, organizuje humanitarnu akciju za pomoć Domskom odeljenju „Izvor”, koje radi pri Centru za socijalni rad u Paraćinu, a nalazi se u manastiru Sveta Petka.

Акција за помоћ штићеницама у манастиру Света Петка

GU Požarevac

U akciji treba prikupiti namirnice, zimsku odeću i obuću, posteljinu, pokrivače, pelene za odrasle i sredstava za higijenu. Na taj način znatno će se pomoći Domskom odeljenju, jer su u njemu smeštena odrasla i starija lica sa intelektualnim teškoćama i teškoćama u komunikaciji. Zbog načina funkcionisanja, ovo odeljenje predstavlja jedinstveni slučaj u celoj Srbiji, gde monahinje, u manastirskom domu, po 24 sata vode brigu o devojkama i ženama ometenim u razvoju, od čega je polovina nepokretna. Sestrinstvo čini 13 monahinja, a u domu trenutno boravi 88 štićenica, koje imaju od 20 do 70 godina. Svi koji žele da se priključe akciji donacije mogu da donesu do 1. decembra u crkvu u Kostolcu, u vremenu od 8 do 16 i nedeljom od 7 do 14 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!