DANI EVROPSKE BAŠTINE: Narodni muzej u Leskovcu najavio niz aktivnosti

I. M.

21. 09. 2023. u 14:36

NARODNI muzej u Leskovcu će obeležiti manifestaciju „Dani evropske baštine“. Ona se svake godine, tokom septembra i oktobra, održava širom evropskih zemalja.

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ: Народни музеј у Лесковцу најавио низ активности

Foto: I. Mitić

Tema ovogodišnje manifestacije je „Živo nasleđe“, a biće održana od 25. septembra do 13. oktobra. Odnosi se na prakse, znanje i veštine, zanate i profesije koje su se prenosile sa generacije na generaciju, što nam je omogućilo očuvanje nasleđa.

U leskovačkom Narodnom muzeju ističu da im je ovogodišnja tema bila vrlo inspirativna za kreiranje brojnih sadržaja namenjenih različitim uzrasnim grupama i da su pripremili niz aktivnosti kojima žele da svojim posetiocima približe kulturno nasleđe leskovačkog kraja.

Na programu su muzejske i edukativne radionice, šetnje kroz postavku na znakovnom jeziku, dečije predstave i koncerti. Sve vreme trajanja manifestacije ulaz za decu predškolskog i školskog uzrasta, u centralnoj zgradi muzeja i arheološkom lokalitetu Caričin grad, biće slobodan, dok će u Gradskoj kući i Dečijem muzejonu besplatna poseta biti omogućena od 2. do 13. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao