DOKUMENT O SLAVNIM TRENUCIMA NAŠE KOŠARKE: Naši asovi dočekani velikim aplauzom

Дејан Ристић
Dejan Ristić

26. 06. 2023. u 12:17

„Magična igra pod obručima'', naziv je izložbe koju su u Vranju predstavili Željko Rebrača i Vlada Dragutinović, a kojom Košarkaški savez Srbije proslavlja stoti rođendan košarke u našoj zemlji.

ДОКУМЕНТ О СЛАВНИМ ТРЕНУЦИМА НАШЕ КОШАРКЕ: Наши асови дочекани великим аплаузом

D. Ristić

Naši košarkaški asovi dočekani su velikim aplauzom Vranjanaca, naročito najmlađih koji su želeli da razmene koju reč i da se fotografišu sa njima. 

Željko Rebrača, jedan od najboljih evropskih centara s kraja 20. veka, istakao je da se košarka može smatrati nacionalnim sportom, jer nas je na najpozitivniji način promovisala u svetu. 

Rebrača ukazuje da je cilj ove putujuće izložbe da se mladi animiraju i podstaknu da se bave košarkom i nastave tradiciju uspeha dugu 100 godina. Sport je taj koji ujedinjuje, socijalizuje i druženje je mnogo kvalitetnije uz sportske aktivnosti, smatra proslavljeni as.

Izložba na šest velikih panoa donosi fotografije najslavnijih trenutaka naših košarkaša u proteklih 100 godina. Takođe, izloženi su i trofeji, zapisnici, odevni predmeti, lopte i još puno toga što od zaborava čuva neke od najblistavijih momenata srpske košarke. Mnogi od izloženih predmeta do sada nisu viđeni u javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)